Primarul Portariuc către consilierii locali: "M-aţi lăsat fără bani în decembrie, nu-mi daţi nici oameni cu care să lucrez..."

Primarul Portariuc către consilierii locali: "M-aţi lăsat fără bani în decembrie, nu-mi daţi nici oameni cu care să lucrez..."
Primarul Ovidiu Portariuc a încercat să îi convingă pe consilierii locali că este imperios necesar ca organigrama Primăriei Botoşani să se mărească cu câteva posturi.

Edilul a ţinut să precizeze că propunerea de înfiinţare a noi posturi în cadrul aparatului de specialitate nu este dorinţa sa expresă, ci a venit ca urmare a unei analize făcute de cei de la resurse umane, care au constatat că pe anumite zone există un deficit mare de personal, iar angajaţii actuali nu mai fac faţă volumului de muncă.

“Sunt foarte multe probleme pe care le aduceţi în atenţia şedinţelor de Consiliu Local, de natură edilitară, de patrimoniu, de desfăşurare a proiectelor europene, şi ne atrageţi atenţia asupra unor lucruri care nu merg. În urma unei analize funcţionale făcută de către departamentul resurse umane să ştiţi că această organigramă nu a fost iniţiativa şi decizia 100% a primarului sau a Executivului.  Propunerile au venit astfel încât să optimizeze schema de funcţionare, să acopere până la urmă obiectivul principal al Primăriei, acela de a asigura servicii publice de calitate şi în timp util", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul le-a transmis aleşilor municipali că lasă la latitudinea lor dacă se merge pe o dezvoltare a municipiului sau pe o stagnare.

“Cred că e până la urmă o problemă de opţiune între dezvoltarea oraşului sau stagnare şi dvs. alegeţi. Vreţi să ne dezvoltăm, să atragem proiecte, să gestionăm mai bine şi eficient tot ceea ce înseamnă patrimoniu, investiţii sau o vom face la fel ca până acum şi am atras atenţia asupra multiplelor greşeli apărute inclusiv în documentaţiile de la anumite proiecte şi am fost nevoiţi să le facem. Au fost erori umane făcute din cauza volumului extrem de mare de lucru şi cred că e mai eficient să suplimentăm cu resursă umană şi să nu intervenim ulterior să ne coste mult mai multe aceste lucruri (...) M-aţi lăsat fără bani în decembrie, nu-mi daţi nici oameni cu care să lucrez şi vreţi şi performanţă...Nu poţi lucra fără oameni. Poţi face economie în diferite zone, dar cel mai important lucru este resursa umană", a conchis primarul.

Proiectul de hotărâre propus de primar a trecut în forma iniţială şi cu sprijinul a doi liberali. La nivelul aparatului de specialitate al primarului vor fi înfiinţate 22 de posturi de execuţie şi patru posturi de directori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
16

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
85

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
206

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...