Primarul Ovidiu Portariuc renunta la regulamentul pentru jurnalisti

Primarul Ovidiu Portariuc renunta la regulamentul pentru jurnalisti
Primarul Ovidiu Portariuc a anuntat ca renunta la regulamentul de acreditare a reprezentantilor mass-media pe langa autoritatile administratiei publice locale si Primaria Municipiului Botosani.

Regulamentul, in forma propusa, ingradea libertatea de exprimare, iar primarul ar fi fost cel care decidea cine primeste acreditare si pe care putea sa o retraga cand dorea.

Primarul i-a invitat pe jurnalisti, luni, la o dezbatere pe marginea acestui regulament, la finalul discutiilor declarand ca se renunta la acest regulament.

Edilul sef al municipiului a precizat ca cei responsabili de intocmirea regulamentului s-ar putea alege cu sanctiuni disciplinare.

“Initial s-a dorit o facilitare a accesului presei. Din pacate daca au existat erori de comunicare ni le asumam si poate pentru cei care au gresit putin se vor aplica anumite masuri disciplinare. Din discutia cu dumneavoastra a reiesit ca nu e necesar un asemenea regulament si vom merge pe acelasi sistem ca pana acum. Mie imi pare rau ca acest dialog nu a avut loc inainte, intelegand ca acesta este procesul normal al unui act legislativ, intai de a-l publica si a-l oferi dezbaterii publice. Ramanem la o forma simplificata, asa cum s-a facut pana acum, pe baza legitimatiei", a transmis primarul reprezentantilor mass-media din Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
254

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
281

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1113

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...