Primarul Ovidiu Portariuc, în biroul șefului Consiliului Județean! Ce au discutat cei doi

Primarul Ovidiu Portariuc, în biroul șefului Consiliului Județean! Ce au discutat cei doi
Puține au fost momentele în care primarul Ovidiu Portariuc a fost în biroul președintelui Consiliului Județean, din Palatul Administrativ.

Edilul-șef al municipiului s-a întâlnit, miercuri, la Consiliul Județean cu președintele Gheorghe Sorescu, Portariuc spunând că este pentru a doua oară când intră în biroul președintelui de când a preluat mandatul în fruntea urbei.

La întâlnirea celor doi oficiali au luat parte și reprezentanți ai Nova Apaserv, dar și ai Primăriei, discuțiile fiind legate de alimentarea cu apă a noului cartier ANL ce se va construi pe terenurile Armatei, de pe Șoseaua Iașului.

“Căutăm soluții privind utilitățile pentru cartierul ANL Șoseaua Iașului. Am luat în discuție variantele posibile pentru alimentarea cu apă a noului cartier. Conducta existentă în prezent nu ar face față unei noi capacități de aproape 3.000 de locuitori în acea zonă, întrucât și în prezent alimentarea e la parametri minimi pentru zonele din județ în direcția Flămânzi. Au mai fost identificate două alte variante cu schimbarea conductei și realimentarea din Cătămărăști. Se va trece la lucru pe un studiu de fezabilitate, ADI-ul va lucra la acest studiu în următoarele două luni, sper să avem o soluție și durata unor lucrări estimate pentru a realiza o nouă conductă de alimentare pentru ANL Șoseaua Iașului care va alimenta în același timp și zona Tulbureniului", a declarat primarul Ovidiu Portariuc, la finalul întâlnirii.

După ce va fi finalizat studiul de fezabilitate, Consiliul Județean și Primăria vor trebui să găsească o soluție comună de finanțare a acestei investiții în rețeaua de alimentare cu apă.

În noul cartier ANL vor fi construite în total 600 de locuințe, în mai multe etape. Prima etapă presupune construcția a 132 de loccuințe, șantierul urmând a fi deschis în toamna acestui an.

 

Spune-ne opinia ta