Primarul Ovidiu Portariuc despre problema câinilor comunitari: "Până la 1 iulie vor fi efecte vizibile în stradă"

Primarul Ovidiu Portariuc despre problema câinilor comunitari: "Până la 1 iulie vor fi efecte vizibile în stradă"
Primarul Ovidiu Portariuc a declarat, miercuri, că până la data de 1 iulie vor fi efecte vizibile în stradă în ceea ce privește problema câinilor comunitari.

Edilul șef al municipiului a anunțat că va fi construit un nou padoc, cu o capacitate de până la 800 de locuri, după modelul altor orașe, spunând că a avut discuții pe această temă cu municipalitatea din Suceava care are un astfel de padoc.

“Se intenționează capturarea a 300-350 de câini lunar. Asta înseamnă că în aproximativ 3 luni de zile am putea ajunge la acea masă critică care ar putea duce la efecte vizibile în stradă. Vorbim undeva la 800-1.000 de câini. Am avut o ședință cu cei de la Baze Sportive și de la proiecte. Începe realizarea padocului. Se lucrează acum pe proiectul tehnic și sperăm ca în două săptămâni să fie avizat de arhitect și scos la licitație și constructorul să poată începe la sfârșitul lunii aprilie lucrarea. Până la 1 iulie vreau să fie efecte vizibile în stradă, să nu mai existe câini comunitari care să pună în pericol siguranța cetățenilor,  a spus Ovidiu Portariuc.

Edilul șef al municipiului a mai precizat că în paralel cu capturarea câinilor se va derula și acea acțiune de sterilizare, dar vor fi putea fi făcute și adopții.

În campania electorală, primarul Ovidiu Portariuc a declarat că dacă într-un an de la începerea mandatului nu va fi rezolvată problema câinilor comunitari, va demisiona.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
8

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
33

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
58

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...