Primarul din comuna Mihai Eminescu i-a făcut plângere penală comisarului-şef al Gărzii de Mediu!

Primarul din comuna Mihai Eminescu i-a făcut plângere penală comisarului-şef al Gărzii de Mediu!

 RAZVAN ROTARU  

Un control făcut de comisarii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu în comuna Mihai Eminescu s-a lăsat cu amenzi şi plângeri penale.

În urma unor reclamaţii primite de la mai mulţi cetăţeni, precum că în unele zone sunt depozitate deşeuri, iar Primăria nu face salubrizarea, comisarii Gărzii de Mediu au făcut un control şi au dat un termen de câteva zile pentru remedierea situaţiei. La un nou control, au constatat că nu s-a rezolvat problema, motiv pentru care au aplicat o amendă de 20.000 de lei.

"Primăria Mihai Eminescu a fost amendată cu 20.000 de lei. A depozitat gunoi pe zone unde nu trebuia depozitat. Am primit o reclamaţie, le-am dat ca timp de rezolvare două săptămâni. Nu s-au remediat problemele, iar oamenii tot trimiteau reclamaţii si s-a dat amendă şi ei au contestat-o", a spus Răzvan Rotaru, comisar-şef al Gărzii de Mediu Botoşani.

La rândul lor, cei de la Primăria Mihai Eminescu au contestat amenda şi i-au făcut lui Rotaru şi plângere penală pentru abuz în serviciu.

"Ne-au făcut, doamna primar şi domnul viceprimar, plângere penală pentru abuz în serviciu. Mie şi comisarului care a dat amenda. Sunt documente şi poze. Aşteptam să vedem ce spune şi politia. Nu ne este frică pentru că am respectat legea. Vom merge în instanţă şi sperăm să câştigăm, pentru că avem dovezi", a completat şeful Gărzii de Mediu.

"Într-adevăr am formulat plângere penală şi am contestat şi amenda. Juriştii Primăriei s-au ocupat de acest lucru şi aşteptăm să se soluţioneze", a spus Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

O altă primărie care a fost sancţionată pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor este cea din Suliţa. Primăria a fost amendată cu 5.000 de lei după ce au fost găsite cantităţi mari de gunoi de grajd pe marginea unui râu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
310

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
331

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
202

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...