Primarul Cătălin Flutur, despre programul de funcționare a școlilor: "Ne dorim să fie un program într-un singur schimb"

Primarul Cătălin Flutur, despre programul de funcționare a școlilor: "Ne dorim să fie un program într-un singur schimb"
Program de funcționare într-un singur schimb în toate unitățile de învățământ din municipiul Botoșani, asta își dorește noul primar al urbei, Cătălin Flutur.

Edilul spune că în ultimii ani populația școlară a scăzut, la nivelul întregului județ, motiv pentru care s-ar putea ajunge la un moment dat ca școlile să funcționeze doar dimineața, într-un singur schimb.

“Populația școlară din municipiul Botoșani, dar și din județ, scade constant. Am trecut de cei născuți până în 1990, a mai fost o perioadă după, dar populația școlară scade, zic eu și dramatic în ultimul timp, iar noi vrem să ajungem la performanța ca toate școlile să lucreze într-un singur schimb. Sunt multe școli care lucrează într-un singur schimb. Deja nu mai sunt trei schimburi, este o realitate. Dacă reușim performanța, chiar prin unele permutări, să intrăm să facem într-un singur schimb la toată lumea va fi bine și pentru cadrele didactice și pentru noi că se vor face economii. Cam asta ne dorim vizavi de programul de funcționare al școlilor", a declarat primarul Cătălin Flutur. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
23

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
136

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
169

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...