Primarul Cătălin Flutur, către directorul Eltrans: "De ce porniți tramvaiul la ora 05.00 dimineața să se trezească jumătate de oraș?"

Primarul Cătălin Flutur, către directorul Eltrans: "De ce porniți tramvaiul la ora 05.00 dimineața să se trezească jumătate de oraș?"
Primarul Cătălin Flutur a cerut conducerii societății Eltrans să eficientizeze activitatea și să obțină venituri proprii. Edilul a spus că în anul 2012, când a plecat din Primăria Botoșani, subvenția alocată pentru transportul public local era de 1,6 milioane lei, iar în anul 2016 această subvenție a ajuns la 5 milioane de lei. 

Flutur este nemulțumit că cei de la Eltrans nu au luat măsuri de eficientizare a activității, deși subvenția pe care o primesc este una uriașă.

"Am înțeles că s-au extins abonamentele pentru diverse categorii, au mai mărit niște prețuri, dar ei trăiesc doar din banii din această subvenție. Din noianul de subvenții pe care îl suportăm, undeva la 30 milioane venituri proprii, 5 milioane se duc pe subvenția pe transportul local la Eltrans și Microbuzul, iar ei nu au luat nicio măsură până acum de eficientizare a activității de acolo", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Primarul este nemulțumit și de programul pe care l-a stabilit Eltrans pentru circulația tramvaielor. Flutur spune că, din moment ce în Zona Industrială nu mai sunt atât de mulți municitori care să meargă la ora 5.00 dimineața la muncă, se fac cheltuieli cu energia electrică, dar se produce uzură și la calea de rulare.

"De ce porniți tramvaiul la ora 5 dimineața, când nu merge nimeni cu el? De ce trezim tot orașul din zona căii de rulare a tramvaiului, pe Primăverii, Calea Națională, exact ca și cântatul cocoșilor? Așa tramvaiul trezește jumătate de oraș dimineața la ora 05.00 pentru că nu au fost în stare să facă un alt program, un program care ar diminua de fapt cheltuielile. Le-am cerut să eficientizeze activitatea, să își facă venituri și să nu aștepte ca salariile de acolo să fie plătite din subvențiile de la Primărie. Nu au luat măsuri de eficientizare", a mai spus Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
196

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
97

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...