Primariile vor avea asigurate fondurile pentru plata asistentilor medicali preluati de la MSP

Conducerea Asociatiei Municipiilor din Romania a anuntat, marti, ca primariile vor avea asigurate resursele financiare pentru plata asistentilor medicali preluati de la institutii aflate sub autoritatea Ministerului Sanatatii Publice, in urma unor modificari legislative operate de Guvern.

Presedintele AMR, Gheorghe Falca, a declarat ca, in urma demersurilor din ultima vreme facute pe langa Guvern, a fost completata Ordonanta 162 din 2008 "privind transferul ansamblului de atributii si competente exercitate de Ministerul Sanatatii Publice catre autoritatile administratiei publice locale", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, completarile aduse ordonantei prevad asigurarea fondurilor de salarizare incepand cu 1 ianuarie 2010, in timp ce pentru anul in curs exista deja alocatii bugetare catre administratiile locale. "In prima forma a ordonantei nu erau prevazute sursele de finantare incepand cu 1 ianuarie 2010.

Acum se arata ca fondurile se asigura de la bugetul de stat catre bugetele locale, prin anexa distincta la legea anuala de aprobare a bugetului de stat.

Asistentii vor fi platiti ca profesorii, respectiv de la bugetul Ministerului Sanatatii se transfera banii la bugetele locale", a spus Falca, adaugand ca numeroase primarii din tara nu au preluat asistentii pana acum pentru ca nu aveau asigurate salariile acestora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...