Primarii, prefectii si oficialii de Sanatate pornesc o ampla campanie in cadrul Proiectului national de evaluare a sanatatii!

Primarii, prefectii si oficialii de Sanatate pornesc o ampla campanie in cadrul Proiectului national de evaluare a sanatatii!
Judetul Botosani se afla sub media pe tara la numarul de oameni care au participat la programul national de evaluare a sanatatii. Daca la nivel national 58% dintre romani au mers la medic, la nivelul judetului, procentul este de doar 49%.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a cerut ieri tuturor prefectilor, directorilor Autoritatilor de Sanatate Publica si ai Caselor de Asigurari de Sanatate, in cadrul unei videoconferinte, sa gaseasca o formula prin care sa redistribuie taloanele care nu au ajuns la destinatari. Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica recunosc faptul ca Botosaniul nu sta foarte bine la acest capitol. Ministrul a cerut tuturor prefectilor sa convoace la sfarsitul acestei luni primarii de localitati pentru a-i sprijini in actiunea de redistribuire a taloanelor. In acelasi timp, reprezentantii autoritatilor de sanatate publica au obligatia de a se implica in campanii de constientizare si mobilizare a populatiei, astfel incat botosanenii sa participe la program.

Nicolaescu a stabilit si un program pe care prefectii ar trebui sa il respecte. Asfel, in data de 26 septembrie, primarii vor fi convocati la o sedinta, urmand ca in perioada 27 septembrie - 5 octombrie sa se desfasoare distribuirea taloanelor in localitati. „Am prelungit acest program pana la sfarsitul anului 2008, deoarece mai sunt cetateni care inca nu s- au prezentat la medic, iar un numar insemnat, dupa cum deja este cunoscut, aproape 2 milioane, nu au primit taloanele”, a precizat Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
12

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
17

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
36

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...