Primarii PD-L isi prezinta bilantul in fata ministrilor, in Poiana Brasov

Primarii PD-L isi prezinta bilantul in fata ministrilor, in Poiana Brasov

   inpolitics.ro

Primarii de comune ai PD-L isi vor face, vineri, la Poiana Brasov, un bilant la jumatate de mandat, in fata ministrilor si conducerii centrale a partidului si vor discuta cu acestia blocajele pe care le intampina in procesul de descentralizare, in absorbtia fondurilor europene, dar si despre intocmirea bugetelor locale pentru anul viitor.

Intrevederea primarilor de comune este a doua din seria de consultari pe care ministrii si conducerea centrala a PD-L au avut-o cu alesii locali ai partidului, dupa cea din luna septembrie, de la Drobeta Turnu-Severin. Temele de dezbatere pe agenda oficiala vor fi prioritatile administratiei publice locale pentru anul 2011, stadiul procesului de descentralizare, accelerarea accesarii fondurilor europene si pregatirea alegerilor locale din 2012.

"Dorim sa stam de vorba cu cei aproape 1.000 de primari pe care partidul ii are, sa inventariem problemele lor din administratia locala, acum cand au trecut mai bine de doi ani de mandat", a detaliat PD-L vicepresedintele Gheorghe Flutur agenda intrevederii, dupa ultima sedinta a conducerii centrale a PD-L.

Flutur preciza, la acea data, ca participantii se vor concentra asupra problemelor care apar in teritoriu in procesul de descentralizare, in absorbtia fondurilor europene si vor discuta legislatia privind raspunderea fiscala si intocmirea bugetelor locale pentru 2011.

Pe 20 septembrie, tot Gheorghe Flutur afirma ca primarilor de comune le-a fost solicitat un bilant la jumatate de mandat, astfel incat conducerea centrala a PD-L si ministrii "sa ia temperatura administratiei publice". (Agerpres)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
60

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
44

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
297

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...