Primării din judeţul Botoşani sancţionate de Autoritatea Electorală Permanentă

Trei primării din judeţul Botoşani au fost sancţionate de Autoritatea Electroală Permanentă în urma unor controale desfăşurate în luna martie a acestui an.
 
Primăriile Văculeşi şi Conceşti au primit avertisment, iar Primăria din Vorniceni a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii Autorităţii Electorale Permanente au constatat că pe unele liste electroale erau înscrise persoane care nu aveau drept de vot.

În urma controalelor efectuate, Filiala Nord – Est  a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 27 de sancțiuni contravenționale: 9 amenzi în cuantum total de 9.000 lei și 18 avertismente scrise, pentru încălcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoltă într-o comună din Bacău, din cauza unei firme din Botoșani!

astăzi, 09:57

Este revoltă în comuna Mărgineni, din judeţul Bacău, din cauza unor lucrări neterminate care i-a îngropat pe localnici, la propriu, în noroaie, informează Antena 3 CNN. De v...

Percheziții în toată țara, inclusiv la Botoșani, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor și munițiilor! (video)

astăzi, 09:20

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției ...

Starețul unei mănăstiri din Botoșani și-a aniversat ziua de naștere în mijlocul oamenilor nevoiași! (Foto)

astăzi, 08:03

Arhimandritul Calinic Chirvase, starețul Mănăstirii Coșula, și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul nevoiașilor de la Casa Nicolae. ”La acest moment aniversar, ne aducem aminte...