Primarii din judet suparati pe despagubirile primite, dupa inundatiile din vara: "Am primit doar jumatate din suma"

Primarii din judet suparati pe despagubirile primite, dupa inundatiile din vara: "Am primit doar jumatate din suma"
Doi primari din judetul Botosani s-au declarat dezamagiti de banii primiti drept despagubire, in urma calamitatilor din aceasta vara.

Primarul comunei Stauceni, Cozmin Epuras, a spus ca se cam pierd zerouri cand documentele trec prin mai multe maini.

"Eu din 60.000 de lei am primit doar 6.000 de lei. Probabil trecand documentele prin atatea maini se tot pierd zerouri. Cu banii acestia cumpar doar 3-4 basculante cu balast", a spus primarul comunei Stauceni.

Catalin Rotundu, primarul comunei Dangeni, a precizat ca valoarea pagubelor la acele inundatii s-au ridicat la 600.000 de lei, dar a primit doar 300.000 de lei.

"In urma evaluarilor facute atat de noi cat si de Comisia Judeteana s-a stabilit ca pagubele sunt de 6 miliarde de lei vechi si am primit doar 3 miliarde, deci jumatate din suma. Toata documentatia a fost intocmita in scurt timp. Comuna Dangeni a fost cea mai afectata comuna din judet la calamitatile din aceasta vara. Domnul colonel Anton a fost la fata locului in momentul in care am avut probleme", a spus Catalin Rotundu.



Colonelul Radu Anton, seful ISU Botosani, le-a spus primarilor ca evaluarile pot diferi de la o comisie la alta, iar daca pana la publicarea cifrelor in Monitorul Oficial apar modificari, acele modificari nu apartin comisiei judetene.

"Evaluarile comisiei locale pot diferi de evaluarea facuta de comisia judeteana, care este formata din specialisti si care este contrasemnata de o comisie nationala. Toti ne dorim sa dormim linistiti. Daca acele cifre se modifica pana apar in Monitorul Oficial, modificarile nu apartin comisiei judetene. O sa insistam mai mult, pentru ca evaluarile de la nivel national nu le facem noi", a declarat col. Radu Anton.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
107

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
73

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
93

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...