Primăria va rezilia contractul cu constructorul de la Teatrul M. Eminescu! Vezi motivul!

Primăria va rezilia contractul cu constructorul de la Teatrul M. Eminescu! Vezi motivul!
Contractul cu firma Victor Construct, cea care a câștigat licitația pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, va fi reziliat, a anunțat, miercuri, primarul Cătălin Flutur.

Reprezentanții Primăriei au notificat verbal constructorul cu privire la această decizie, care a fost luată în cadrul unei întâlniri la care au participat toate persoanele implicate până acum în derularea proiectului de la teatru.

Cei din Executivul Primăriei speră ca proiectul să fie finalizat cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI), de la care există promisiuni în acest sens.

“Ceea ce este foarte sigur este că nu avem niciun fel de finanțare în momentul de față pentru teatru. În urma discuțiilor de la Compania Națională de Investiții, chiar cu directoarea companiei, am identificat o soluție, dar nu numaidecât și finală, o soluție care ne obligă pe noi să creăm un proiect nu numaidecât nou, dar reactualizat, care să cuprindă atât lucrările care erau prinse pentru reabilitare cât și cele de consolidare. Un proiect nou care ar putea să intre, și avem asigurări de la CNI, pe o finanțare a CNI. Pentru asta am decis primul pas pentru a îmbina cele două documentații existente și pentru a confirma o expertiză făcută, sperăm ca într-o lună să avem soluția unui expert independent, atât în ceea ce privește partea de consolidare, cât și îmbinarea celor două proiecte, urmând să transmitem la CNI și să așteptăm o eventuală finanțare", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul șef al urbei recunoaște că rezilierea contractului cu firma Victor Construct ar putea pune municipalitatea în situația de a plăti constructorului despăgubiri și spune că acest aspect este analizat acum de juriștii instituției.

“Probabil vom fi nevoiți să reziliem contractul cu actualul constructor pentru că deja va exista un alt beneficiar, CNI, ei vor organiza o nouă licitație pentru finalizarea lucrărilor și ne dorim să le finalizăm până la data de 31 decembrie 2018 pentru a nu fi nevoiți că înapoiem cei 4 milioane de lei pe care am reușit să îi chletuim până acum din fonduri europene", a conchis Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
243

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
400

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
543

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...