Primăria Orașului Ștefănești luată astăzi cu asalt de procurorii Parchetului din Săveni

Primăria Orașului Ștefănești luată astăzi cu asalt de procurorii Parchetului din Săveni

Mai multe echipaje de poliție, DNA, DIICOT și ANAF au descins astăzi la Primăria Orașului Ștefănești din județul Botoșani.

Ancheta a fost coordonată de procurorii Parchetului din Săveni și a vizat mai mulți angajați ai instituției.

Instituțile de forță au intervenit în urma unor sesizări venite din partea unei societati comerciale.

“În baza unui denunț formulat de o persoană juridică, în data de 28.10.2019 organele de cercetare penală din cadrul S.I.C.E. – I.P.J. Botoșani au dispus începerea urmăririi penale privind săvârșirea infracțiunii de deturnarea licitațiilor publice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 246 din Codul penal. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.

În fapt, există suspiciuni că în contextul unei licitații publice organizate în anul 2019 pentru concesionarea parcării din orașul Ștefănești, județul Botoșani, administratorii unor firme participante la licitație s-au înțeles să denatureze prețul de adjudecare și au încercat, prin constrângere, îndepărtarea de la licitație a unei alte firme.

În data de 27.05.2020, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Săveni a încuviințat efectuarea unei percheziții la sediul Unității Administrativ Teritoriale Orașul Ștefănești, în vederea descoperirii și strângerii probelor, a conservării urmelor infracțiunii și identificării făptuitorilor. Percheziția a fost efectuată în data de 03.06.2020 de către organele de cercetare penală din cadrul S.I.C.E. – I.P.J. Botoșani, cu respectarea prevederilor din Codul de procedură penală.

Activitatea de urmărire penală în prezentul dosar se desfășoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni”, a precizat într-un comunicat de presă Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
3

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
125

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
635

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...