Primaria nu are bani pentru achizitionarea sistemelor de amprentare digitala din scoli!

Primaria nu are bani pentru achizitionarea sistemelor de amprentare digitala din scoli!
Municipalitatea nu are bani in bugetul de anul acesta pentru achizitionarea sistemelor care sa permita legitimarea si pontajul elevilor in scoli, pe baza de amprenta digitala.

“Fiecare poate sa vina cu o idee bun,rea, insa important este sa ai si o fundamentare de buget. Deocamdata, la ora actuala nu avem bani pentru amprentele digitale ale elevilor in scoli. Vom vedea anul viitor, insa ma indoiesc sa reusim sa facem asa ceva. Din punctul meu de vedere, cred ca mult mai simplu ar fi sa se faca ca în campusurile din strainatate, ca la orice scoala dintr-o tara civilizată: odată intrati elevii sa nu poată parasi scoala. Atunci nu ar mai fi nici chiulul asta masiv si parintii ar fi mult mai siguri ca elevii stau la scoală, nu prin baruri si nu se drogheaza cu etnobotanice. Asta ar fi o solutie mult mai buna, respectiv imprejmuirea scolilor, acolo unde nu sunt, si sisteme de supraveghere video si paza astfel incat copiii sa nu mai iasa de la ore", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Ministerul Educatiei a stabilit ca pana in februarie 2012 in fiecare unitate de invatamant trebuie instalate sisteme de legitimare si pontaj al elevilor, dar si a cadrelor didactice.

Desi, initial, la Botosani, s-a pus in discutie ca in unitatile de invatamant sa fie montate sisteme de acces si pontaj pe baza de cartela, inspectorul general Ada Macovei a mentionat ca un astfel de sistem este costisitor, iar in cazul in care un elev pierde cartela, pe baza acesteia poate intra o alta persoana in scoala.

In aceste conditii, o alta solutie propusa de Inspectoratul Scolar este un sistem de acces pe baza de amprenta digitala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
24

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
65

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
654

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...