Primăria încheie toate socotelile cu HSR

Reprezentanții Primăriei Botoșani au semnat contractul de preluare a bunurilor de la societatea Hi Speed Recovery, după ce în Consiliul Local s-a aprobat ca aceste bunuri să fie cumpărate de municipalitate, care se va ocupa de activitatea de blocare a mașinilor parcate neregulamentar și de administrarea parcărilor cu plată.

Primăria a cumpărat de la HSR 11 parcometre, pe care va da 26.950 de euro, o maşină de ridicat pentru care are de plătit 15.400 de euro, indicatoare şi semne de blocat în valoare de 5.800 de euro.

Suma totală pe care o va plăti municipalitatea pentru aceste bunuri este de 48.150 de euro, fără TVA. Suma va fi achitată în două tranşe, 80% la semnarea contractului şi diferenţa în termen de 90 de zile de la efectuarea primei plăţi.

"Preluăm bunurile, propunem un regulament pentru mașinile abandonate și un regulament pentru ridicarea mașinilor, în paralel cu propunerea pentru transferul acestei activități către DSPSA care nu a trecut în Consiliul Local și vom reveni. Cred că este necesar să ținem și o dezbatere publică", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

În acest moment, parcările cu plată sunt gratuite. Acestea vor deveni din nou cu taxă după ce vor fi aprobate noile regulamente în Consiliul Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ieșean prins într-o localitate din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Wednesday, 9 October 2024

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste un metru cub de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport. Conducătorul auto...

„Bocitoarele vesele” se joacă, în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (foto)

Wednesday, 9 October 2024

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun. Din distribuție fac parte: Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Buc...

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni.” (video)

Wednesday, 9 October 2024

„Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni. A devenit o normal...