Primaria face economie, numai la Serviciile de Edilitare, de peste 400.000 lei!

Primaria face economie, numai la Serviciile de Edilitare, de peste 400.000 lei!

 FLORIN GHIORGHITA  

Primaria face economii de peste 400.000 de lei prin renuntarea la a impusca ciori, dar si prin eliminarea actiunile de deratizare si dezinfectie. De asemenea, maturatorii nu vor mai strange hartiile de pe strada, "trebuie sa mature o data si bine", anunta viceprimarul de Botosani!

In cadrul planului de masuri elaborat de Primaria municipiului Botosani cu privire la reducerea cheltuielilor, numai la Directia de Edilitare din cadrul Primariei Botosani au fost luate masuri pentru economia bugetului institutiei ce ajung, potrivit reprezentantilor Primariei, la o reducere de 435.000 lei.

La iluminatul public municipalitatea face o reducere de 25.000 lei, la salubrizare strazi o reducere de 50.000 lei, la impuscat ciori o reducere de 20.000 lei, fiind redus in totalitate, la dezinsectie si deratizare o reducere de 20.000 lei, fiind de asemenea redus in totalitate, s-a renuntat la achizitionarea unui numar de 80 de banci, fiind o reducere de 50.000 lei, iluminatul ornamental, fiind o reducere de 270.000 lei, in total fiind o economie de 435.000 lei numai pe sectorul de edilitare.

"Cu siguranta economia va fi mai mare de atat, datorita masurilor foarte dure si foarte stricte de verificare a lucrarilor care se fac in oras. La iluminatul public trebuie reduse acele momente in care, la ora 08.00-09.00, gasim iluminatul aprins, apoi putem reduce alimentarea de la festivaluri, si apoi daca reduce 5 minute dimineata si 5 minute seara iluminatul, deja avem o economie destul de importanta. Acum iluminatul public se aprinde la 21.45 si se stinge la 4.30", a spus Florin Ghiorghita, viceprimarul muncipiului Botosani.

Privind reducerea de la salubrizare, viceprimarul a spus ca au fost scoase din careul de salubrizare absolut toate strazile care sunt intr-un program de reabilitare.

"Foarte costisitoare era si operatiunea de intretinere, de strangerea hartiilor de pe strada, si am redus aceasta operatiune strict pentru spatiile verzi, angajatii trebuie sa fie mai eficienti sa mature o data si bine", a adaugat Ghiorghita.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
13

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
67

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...