Primaria comunei Roma a pierdut procesul cu operatorul de salubritate! Vezi ce suma are de platit!
EXCLUSIV!

Primaria comunei Roma a pierdut procesul cu operatorul de salubritate! Vezi ce suma are de platit!
In luna septembrie 2014, Stiri.Botosani.ro va prezenta situatia din comuna Roma, acolo unde zeci de tone de deseuri menajere erau imprastiate la marginea satului. 

Situatia a ajuns astfel din cauza conflictului dintre primarie si societatea de salubritate, dupa ce UAT-ul nu a achitat facturile pentru ridicarea gunoiului.

In luna februarie 2014, Primaria comunei Roma a dat in judecata societatea Regan Trans, cerand rezilierea contracului si plata sumei de 153.287,98, reprezentant facturi achitate de la incheiarea contractului. Dupa doi ani de zile s-a finalizat si procesul, iar Primaria Roma nu doar ca a pierdut procesul, dar a fost obligata sa achite firmei de salubritate urmatoarele sume:

- 81.874,09 lei, reprezentand penalitati de intarziere pentru neplata la scadenta facturilor fiscale emise in perioada 02.09.2011-31.12.2013;
-52.683,40 lei, reprezentand pret neachitat pentru serviciile prestate in perioada 01.01.2014-31.07.2014;
-6.050 lei, reprezentand cheltuieli de judecata



Primaria Roma a contestat decizia Tribunalului Botosani la Curtea de Apel Suceava, insa pe 9 februarie contestatia a fost respinsa definitiv. 

Reprezentantii societatii Regan Trans sustin ca incepand cu data de 11 februarie isi vor relua activitatea, avand in vedere ca aceasta a fost suspendata pe perioada procesului. 

Mai mult, firma de salubritate va deschide un nou proces pentru a cere achitatea penalitatilor de intarziere a facturilor din perioada 01.01.2014-31.07.2014, insemnand 0,2 %/zi pana la incasarea integrala a sumelor, dar si facturi neachitate din perioada septembrie 2014-martie 2015, precum si penalitatile de intarziere aferente. 

S-a ajuns in situatia ca pentru o factura din luna februarie 2014, in valoare de 8.060 lei, Primaria Roma sa fie nevoita sa achite penalitati de intarziere de 11.600 lei, asta daca s-ar achita facutura in luna februarie 2016.

"Vom solicita instantei si daune materiale pentru perioada cat contractul cu Primaria Roma a fost suspendat, pentru ca s-au inregistrat pierderi. Noi am platit angajatii in aceasta perioada. De maine mergem la treaba, dar sa vedem ce va fi pentru ca Primaria a incheiat un alt contract cu o alta firma", au declarat reprezentantii firmei Regan Trans.

Primarul comunei Roma, Gheorghe Barliga, sustine ca va cauta sa se inteleaga cu societatea in privinta platii esalonate a banilor datorati.

"O sa cautam intelegere si la Trezorerie, noi speram sa rezolvam situatia. Altceva nu mai avem ce face. Pe de alta parte, am vorbit cu domnul avocat si am contactat un executor judecatoresc care sa trimita notificare firmei sa intre in legalitate, adica sa incheie contracte individuale cu oamenii, asa cum a fost in documentatia de atribuire", a declarat Gheorghe Barliga.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
12

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
36

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
367

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...