Primăria cere bani de la Ministerul Dezvoltării pentru cartierul cu locuinţe modulare din marginea Botoşaniului

Municipalitatea intenÅ£ionează să rezolve problema chiriaÅŸilor de la ghetouri, care au solicitat să fie mutaÅ£i în altă parte, prin înfiinÅ£area unui cartier de locuinÅ£e modulare.

În acest sens, la Ministerul Dezvoltării s-a depus o cerere prin care Primăria Municipiului BotoÅŸani îÅŸi manifestă intenÅ£ia de a accesa fonduri din bugetul Companiei NaÅ£ionale de InvestiÅ£ii pentru acest nou cartier situat la marginea oraÅŸului, în zona Ion Creangă.

"S-a depus o cerere pentru locuinÅ£ele modulare, se lucrează la această documentaÅ£ie, avem o schiţă pe această zonă, au fost conturate primele loturi. Este vorba de aproximativ 52 de loturi pe care se vor monta aceste locuinÅ£e modulare. Din primele estimări, am vorbit de relocarea a aproximativ 100-120 de familii, adică 500- 600 de persoane. Există un studiu de prefezabilitate, s-a lucrat pe această schiţă, urmând ca ulterior să fie demarat studiul de fezabilitate", declară primarul Ovidiu Portariuc.

Întrebat cu privire la structura locuinÅ£elor, în condiÅ£iile în care locuinÅ£e modulare au fost denumite generic ÅŸi structurile metalice în care au fost cazaÅ£i sinistraÅ£ii de la RădăuÅ£i Prut ÅŸi Dorohoi, în urma inundaÅ£iilor din 2008, respectiv 2010, Ovidiu Portariuc a afirmat că Ministerul Dezvoltării va aplica acelaÅŸi plan pe care l-a executat ÅŸi în alte judeÅ£e.

"Această structură va fi comunicată de Ministerul Dezvoltării, dar nu sunt chiar locuinÅ£e de tablă. AÅŸteptăm să vedem soluÅ£ia tehnică de la minister. Sunt locuinÅ£e "tip" pe care ei le aplică în toată Å£ara, nu fac ceva special pentru noi. Noi ne-am exprimat interesul, am depus această cerere, chiar ieri a fost o delegaÅ£ie de la Primărie la Ministerul Dezvoltării", susÅ£ine primarul Portariuc.

De asemenea, oficialul subliniază că este vorba despre o investiÅ£ie ce cuprinde 100% bani guvernamentali, ca atare bugetul municipiului nu va fi afectat în niciun fel.

"Asta înseamnă responsabilitate socială, sunt probleme sociale în tot oraÅŸul. Åži cum au fost ele rezolvate în statele europene? S-au construit cartiere pentru categorii defavorizate, au fost inseraÅ£i acolo, integraÅ£i ÅŸi s-a rezolvat problema. Dacă nu vreÅ£i să petrecem încă 20 de ani cu problema asta", adaugă Ovidiu Portariuc.

La Dorohoi, problema "categoriilor defavorizate", după cum le denumeÅŸte primarul, s-a rezolvat prin ridicarea cartierului Drochia, în anii 2005- 2006, în timpul mandatului fostului primar Sergiu Lungu. Atunci toate familiile de romi cazate în locuinÅ£ele din centrul Dorohoiului au fost mutate în Drochia.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au deschis urnele: Botoșănenii votează!

astăzi, 07:30

375.747 de cetățeni cu drept de vot sunt aÈ™teptaÈ›i la urne în cele 433 de secÈ›ii de votare din judeÈ›ul BotoÈ™ani. În prima jumătate de oră, au votat deja 1680 de persoane pe lis...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (329)

astăzi, 07:20

Am în faţă primul volum (cel de debut editorial) al singurei epigramiste din Bucovina, Cătălina OrÅŸivschi: "PETE DE RUGINÄ‚" (Editura "Rocad Center", IaÅŸi, 2011: prefaÅ...

Calendar ortodox, 24 noiembrie: Sf. Sfinţiţi Mc. Clement, Episcopul Romei, şi Petru, Episcopul Alexandriei

astăzi, 07:00

Sfântul Clement (†101) era roman şi a fost adus la credinţă de Sfinţii Petru şi Pavel, fiind al treilea Episcop al Romei, după Lin şi Anaclet. A păstorit Biserica lui Hristos de la Roma apr...