Primăria cere bani de la Ministerul Dezvoltării pentru cartierul cu locuinţe modulare din marginea Botoşaniului

Municipalitatea intenţionează să rezolve problema chiriaşilor de la ghetouri, care au solicitat să fie mutaţi în altă parte, prin înfiinţarea unui cartier de locuinţe modulare.

În acest sens, la Ministerul Dezvoltării s-a depus o cerere prin care Primăria Municipiului Botoşani îşi manifestă intenţia de a accesa fonduri din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii pentru acest nou cartier situat la marginea oraşului, în zona Ion Creangă.

"S-a depus o cerere pentru locuinţele modulare, se lucrează la această documentaţie, avem o schiţă pe această zonă, au fost conturate primele loturi. Este vorba de aproximativ 52 de loturi pe care se vor monta aceste locuinţe modulare. Din primele estimări, am vorbit de relocarea a aproximativ 100-120 de familii, adică 500- 600 de persoane. Există un studiu de prefezabilitate, s-a lucrat pe această schiţă, urmând ca ulterior să fie demarat studiul de fezabilitate", declară primarul Ovidiu Portariuc.

Întrebat cu privire la structura locuinţelor, în condiţiile în care locuinţe modulare au fost denumite generic şi structurile metalice în care au fost cazaţi sinistraţii de la Rădăuţi Prut şi Dorohoi, în urma inundaţiilor din 2008, respectiv 2010, Ovidiu Portariuc a afirmat că Ministerul Dezvoltării va aplica acelaşi plan pe care l-a executat şi în alte judeţe.

"Această structură va fi comunicată de Ministerul Dezvoltării, dar nu sunt chiar locuinţe de tablă. Aşteptăm să vedem soluţia tehnică de la minister. Sunt locuinţe "tip" pe care ei le aplică în toată ţara, nu fac ceva special pentru noi. Noi ne-am exprimat interesul, am depus această cerere, chiar ieri a fost o delegaţie de la Primărie la Ministerul Dezvoltării", susţine primarul Portariuc.

De asemenea, oficialul subliniază că este vorba despre o investiţie ce cuprinde 100% bani guvernamentali, ca atare bugetul municipiului nu va fi afectat în niciun fel.

"Asta înseamnă responsabilitate socială, sunt probleme sociale în tot oraşul. Şi cum au fost ele rezolvate în statele europene? S-au construit cartiere pentru categorii defavorizate, au fost inseraţi acolo, integraţi şi s-a rezolvat problema. Dacă nu vreţi să petrecem încă 20 de ani cu problema asta", adaugă Ovidiu Portariuc.

La Dorohoi, problema "categoriilor defavorizate", după cum le denumeşte primarul, s-a rezolvat prin ridicarea cartierului Drochia, în anii 2005- 2006, în timpul mandatului fostului primar Sergiu Lungu. Atunci toate familiile de romi cazate în locuinţele din centrul Dorohoiului au fost mutate în Drochia.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțele profesionale ale funcționarilor publici ar putea fi evaluate anual!

Sunday, 23 February 2025

Proiectul, semnat de 55 parlamentari PSD și ai minorităților naționale, între care și de premierul Marcel Ciolacu, propune modificarea și completarea, în acest sens, a Ordonanței de...

Poliția Română: Atenție la solicitările de a vota diverși concurenți la anumite competiții!

Sunday, 23 February 2025

În special, una dintre aplicațiile de mesagerie a devenit un teren fertil pentru autorii care caută să exploateze încrederea și naivitatea utilizatorilor. Sub pretextul simplu al &b...

În această dimineață: Incendiu izbucnit în podul unei case dintr-o localitate din Botoșani!

Sunday, 23 February 2025

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în podul casei, unde ardeau câteva grinzi din lemn și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la între...