Primăria Botoșani întocmește lista persoanelor peste 65 de ani care au nevoie de ajutor

Primăria Botoșani întocmește lista persoanelor peste 65 de ani care au nevoie de ajutor

Municipalitatea botoșăneană întocmește lista persoanelor de peste 65 de ani, fără susținători, care au nevoie de asistență pentru aprovizionare.

În conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 2, referitoare la obligațiile autorităților locale privind asistența acordată persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani pentru aprovizionare în condițiile restricțiilor impuse de starea de urgență, primarul Cătălin Flutur a întreprins o serie de acțiuni în vederea identificării tuturor celor în cauză.

“Pe raza municipiului Botoșani există la această dată mai mult de 15.000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani. Cea mai mare parte a acestora au rude care îi ajută la procurarea alimentelor, medicamentelor și a bunurilor de consum necesare, astfelîncât să nu fie nevoie să își părăsească locuințele”, a precizat primarul municipiului, Cătălin Flutur.

Pentru a întocmi lista completă a celor pe care nu are cine să îi asiste în privința aprovizionării, primarul Cătălin Flutur a avut o întrevedere cu președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din municipiul Botoșani, care s-a implicat în această operație, transmițând către asociații solicitarea de a întocmi listele de bătrâni care vor trebui ajutați.

Dificultatea identificării tuturor celor în cauză apare în zonele de case ale municipiului, acolo unde nu există asociații de proprietari. “Pentru ca niciunul dintre vârstnicii din municipiul nostru care are nevoie de ajutorul autorităților locale să nu fie omis, Primăria pune la dispoziția celor aflați în această situație două numere de telefon la care pot suna pentru a fi luați în evidență: 0231/502200 și 0372/316724”, a adăugat edilul municipiului.

Pentru trimiterea către fiecare dintre bătrânii care au nevoie de ajutor a alimentelor și/sau medicamentelor solicitate municipiul a fost împărțit în zone, care vor fi acoperite de personalul Direcției de AsistențăSocială, Poliția Locală și voluntariai ONG-urilor locale.

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Jumătate de țară, lovită vineri de un ciclon format în Marea Neagră

astăzi, 10:00
211

Vineri, 18 iunie 2021, un ciclon format în Marea Neagră va duce ploi deosebit de abundente și vânt extrem de puternic în estul României.În noaptea dinspre joi, 17 i...

Postliceală gratuită oferită botoșănenilor de un renumit colegiu din municipiu

astăzi, 09:30
361

Începând cu anul școlar 2021-2022, Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botoșani organizează , fără taxă de școlarizare, cursuri pentru o clasă de învățăm&ac...

Ziua Copilului, marcată cu întârziere într-o comună din Botoșani

Marţi, 15 Iunie 2021
574

Vineri, 11 iunie 2021, în comuna Sulița au fost desfășurate activități prilejuite de ziua de 1 Iunie, evenimente care fost amânate din cauza condițiilor meteorologice din acea perioa...