Primăria Botoșani, în pericol de a pierde o parte din finanțarea europeană pentru Cornișa și Teatrul Mihai Eminescu! "Se știe foarte clar cine sunt vinovații!"

Situație delicată la Primăria Municipiului Botoșani. Nefinalizarea celor două mari proiecte derulate la ora actuală de municipalitate, respectiv Parcul de agrement Cornișa și reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, până la finele acestui an, va însemna suportarea cheltuielilor de către autoritățile locale sau chiar pierderea întregii finanțări europene.

În urmă cu câteva zile, șefii din Primărie au trimis adrese către constructorii de la cele două obiecive, prin care au fost atenționați că dacă nu respectă graficele de execuție vor suporta consecințele, în speță financiare.

“Fiecare proiect se află în stadii diferite de execuție, conform graficelor de execuție. Orice întârziere dincolo de 31 decembrie va însemna ca partea rămasă să fie finanțată de către Primărie, iar tot ce depășește 31 martie 2016 practic va trebui suportat în totalitate. Ca atare, am trimis adrese de atenționare constructorilor să urgenteze ritmul de înaintare în cadrul acestor proiecte altfel suntem nevoiți să ne îndreptăm împotriva lor pentru a solicita daune în acest proiect. Am primit răspuns și ne-au transmis că încearcă să se încadreze în graficul de execuție", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul șef al urbei susține că vinovați de aceste întârzieri mari sunt cei care au acceptat proiectele la cele două investiții.

“Se știe foarte clar cine sunt vinovații și de ce am ajuns aici. Să verificați cine a realizat proiectul la Cornișa și cine a întârziat lucrările până acum, probabil domnul Flutur dacă se uită în jurul său va găsi răspunul, pentru că l-au găsit și alții între timp. Acolo este una din cauzele întârzierii și a erorilor majore comise în realizarea acelui proiecte pe care acum trebuie să le îndreptă. În ceea ce privește teatrul, avem aceeași problemă. Proiectul realizat în 2011 a fost eronat. Dacă lucrarea nu va fi finalizată la data de 31 martie, după ce ne-am consultat și cu juriștii, e clar că ne vom îndrepta împotriva constructorului, proiectantului și a celor care au realizat recepția acelui proiect, în 2011, asumându-și răspunderea și implicând municipalitatea într-un asemenea contract", a afirmat Portariuc.

Acesta îi sfătuiește pe cei care stau pe margine și aduc critici, "să lase cârcotelile și să vină cu soluții reale, concrete".  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

astăzi, 17:54

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

astăzi, 15:35

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...