Primaria Botosani asteapta sa intre in posesia terenurilor care au apartinut Armatei

Primaria Botosani asteapta sa intre in posesia terenurilor care au apartinut Armatei

 FLORIN GHIORGHITA  

Reprezentantii municipalitatii spera ca pana la sfarsitul acestui an sa intre in posesia intregii suprafete de teren de la fostele unitati militare de pe strada Sucevei si de pe strada Petru Rares. Din cele 90 de hectare de teren care apartin Ministerului Apararii Nationale, Primaria Botosani a primit pana acum doar sase hectare.

"Este o problema veche a municipalitatii pe care vrem sa o rezolvam. S-au dat doar sase hectare numai pe bucata intabulata, din cele 90 pe care trebuie sa ni le dea. Noi ne-am respectat partea noastra din intelegere, am facut poligonul acela redus de care aveau ei nevoie, am construit altul nou. Eu am inteles ca este inceputa intabularea de catre Oficiul de Cadastru si pentru restul terenului si cu siguranta pana la sfarsitul anului vom primi tot terenul", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Problema preluarii terenurilor Armatei a fost adusa si in atentia prim-ministrului Emil Boc,  prezent in urma cu cateva zile la Botosani.

Terenurile respective ar urma sa fie folosite pentru realizarea unor proiecte de dezvoltare locala. Acolo ar urma sa fie construite sedii pentru Vama, Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman, dar si noi locuinte ANL si chiar apartamente pentru cadrele militare.
Se are in vedere si amenajarea unui nou cimitir, iar partea de pasune va fi folosita pentru a fi rezolvate problemele cu legea fondului funciar.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
20

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
32

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...