Primăria a semnat contractul pentru reabilitarea a peste 100 de apartamente! Vezi care sunt blocurile!

Primăria municipiului Botoșani informează cetățenii orașului că a fost semnat un nou contract de execuție lucrări de reabilitare termică a două blocuri care fac obiectul proiectului Reabilitarea termică în vederea creșterii eficienței energetice a 2 blocuri din municipiul Botoșani, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Al treilea contract de finanțare pe reabilitare termică pe care îl derulează municipiul Botoșani a fost semnat miercuri, 15 Octombrie a.c., de către primarul Ovidiu Portariuc și de către un reprezentant al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Acest contract include două blocuri de locuințe: blocul din strada Victoriei nr. 1 și blocul din strada Cuza Vodă nr. 2, scara A, B, C, D, E, F, din municipiul Botoșani.

“Anul acesta am semnat un nou contract de finanțare, pentru al treilea proiect de reabilitare termică, iar din primăvară vor începe lucrările la cele două blocuri, cu peste 100 de apartamente. Așa cum am mai spus, acest program este unul care vine în sprijinul cetățenilor, scopul fiind în primul rând scăderea facturilor botoșănenilor la energie termică, cu cel puțin 40%. Odată cu începerea lucrărilor la primele blocuri, a crescut interesul pentru acest proiect și, de aceea, cerem în continuare sprijinul cetățenilor și asociațiilor de proprietari pentru a se implica în acest program de reabilitare a blocurilor, a declarat primarul Ovidiu PORTARIUC.

Valoarea totală a contractului este de aproximativ 2,4 milioane lei, dintre care 60% din sumă reprezintă finanțarea nerambursabilă asigurată din fondurile Uniunii Europene. Diferența va fi finanțată din resursele Primăriei (30%), asociațiile de proprietari contribuind doar cu 10% din suma totală.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...