Primăria a perfectat contractul cu Victor Construct pentru locuințele sociale din Cișmea. Când încep lucrările!

Primăria a perfectat contractul cu Victor Construct pentru locuințele sociale din Cișmea. Când încep lucrările!
Municipalitatea botoșăneană a semnat, luni, un nou contract cu firma Victor Construct, care vizează construcția a 72 de locuințe sociale în cartierul ANL Cișmea, lucrarea fiind adjudecată în urma unei licitații.

Primarul Ovidiu Portariuc a precizat că în cursul săptămânii viitoare, după ce va fi constituită garanția de bună execuție, va fi semnat și ordinul de începere a lucrărilor.

Valoarea contractului este de 5,897 milioane de lei, plus TVA, finanțarea pentru realizarea acestei investiții fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării.

“Termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Aproximativ 8-9 luni au lucrat colegii de la Investiţii pentru pregătirea acestei documentaţii care a fost transmisă Ministerului Dezvoltării, care a fost avizată, licitată, cu problemele care au fost, ştiţi foarte bine, contestaţii... Până la umă s-a ajuns la această fază la care contractul a fost semnat şi constructorul se poate apuca de treabă de săptămâna viitoare", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Întrebat despre antecedentele firmei Victor Construct în ceea ce privește construcția unor astfel de locuințe la Dorohoi, unde tavanul dintr-un apartament situat într-un bloc ANL s-a prăbușit, Portariuc a spus: Tocmai de asta cei de la Investiţii îşi iau măsuri pentru a proteja investiţia şi în cazul în care lucrările nu se ridică la calitatea cerută să recupereze banii.

În total, în cartierul Cișmea, vor fi construite șase blocuri cu 50 de apartamente cu două camere și 22 de garsoniere. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
312

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
451

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
580

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...