Primaria a devenit proprietara pe terenurile armatei. Vezi cand va incepe constructia locuintelor

Primaria a devenit proprietara pe terenurile armatei. Vezi cand va incepe constructia locuintelor
Sefii Primariei Botosani si reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au semnat, astazi, protocolul de predare-primire a celor aproape 47 de hectare de teren, de la intrarea in municipiul Botosani dinspre Iasi.

Primarul Ovidiu Portariuc a spus ca in anul 2015 vor demara lucrarile efective pentru constructia locuintelor, in prima faza urmand a fi construite un numar de 200 de locuinte. Municipalitatea incerca sa obtina finantare de la Guvern pentru realizarea acestui obiectiv, suma necesara fiind estimata la 4-5 milioane de euro.

"Am speranta ca in cel mai scurt timp, incepand cu anul viitor ,sa putem demara lucrarile la cartierul promis. Au demarat deja achizitiile pentru studiile geotehnice, topografice si dupa ce se vor finaliza va urma Planul Urbanistic Zonal si ulterior vor trece la proiectarea utilitatilor si in 2015 sa incepem si lucrarile efective acolo. Incercam sa atragem finantare din partea Guvernului, cred ca este si singura varianta in contextul actual tinand cont ca resursele bugetare sunt in mare masura angrenate in proiecte majore in Botosani si nu lasa loc pentru alte proiecte", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

15% din cele 200 de locuinte vor fi date armatei, fiind una si dintre conditiile impuse de cei de la Ministerul Apararii Nationale pentru realizarea acestui transfer.

"La armata e vorba de prietenii nostri, fratii nostri, parintii nostri care sunt tot botosaneni si care vor beneficia de locuinte", a completat primarul. Locuintele ar urma sa fie facute pe o suprafata de aproximativ 27 de hectare , pe restul suprafetei urmand a fi amenajate alei, terenuri de joaca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
210

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...