Potrivit ANI, acesta a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât primăria a încheiat 3 contracte de servicii, în valoare totală de 35.679,4 Lei, cu S.C. AGROMEC DRAGALINA S.A., societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de acționar majoritar, iar soția sa funcția de gestionar, aceasta încasând, în perioada 2008 – 2012, venituri din salarii, în sumă totală de 28.643 Lei. Soția sa a deținut și funcția de cenzor în cadrul societății, în perioada 31.05.2006 – 15.10.2009.
"Astfel, Marinel Stredie a încălcat dispozițiile art. 76 din Legea 161/2003, potrivit cărora
Primarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ […] în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul Iși dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora
Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la rude de gradul al doilea inclusiv., se arată într-un comunicat al ANI.
De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Marinel Stredie a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 2531 din Codul Penal al României:
Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său […] se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.