Primar din Botoşani, în scandalul culturilor de soia modificate genetic!

Numele unui primar din județul Botoșani apare în scandalul culturilor de soia modificate genetic care ar fi fost descoperite în mai multe localități de către reprezentanții Greenpeace.

Este vorba despre primarul din Leorda, Ștefan Dulgheru, care cultivă pâmântul împreună cu fratele său.

Din câte se pare, au fost prelevate probe și de pe terenul pe care cei doi îl dețin, dar deocamdată nu a fost comunicat rezultatul acestor probe.

"Sunt în trafic. Nu am timp să stau de vorbă", a fost răspunsul primarului din Leorda, după ce a fost întrebat despre acest scandal.

Echipa Greenpeace a prelevat probe de soia în perioada august – septembrie 2014, din județul Botoșani în urma unor sesizări locale.

10 din 10 probe testate – provenind din județul Botoșani – au ieșit pozitiv pentru organisme modificate genetic. Rezultatul testelor a fost atestat și de un laborator acreditat din Viena, Austria. În alte județe nu au fost identificate cazuri de cultivare ilegală a organismelor modificate genetic interzise.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...