Prima zi de scoala, entuziasm si multe temeri! - FOTO

Prima zi de scoala, entuziasm si multe temeri! - FOTO
Copii, parinti, bunici si profesori au umplut in aceasta dimineata curtile scolilor! Dupa un scurt Te Deum oficiat de preotii din parohii, au urmat discursurile oficialitatilor - directori, invitati, reprezentanti ai parintilor, reprezentanti ai ISJ.

Au fost si scoli care s-au bucurat de prezenta sefilor ISJ sau a oficialilor judetului. Astfel, Ada Macovei a ales Scoala 11 Botosani, unde a tinut un discurs adresat atat elevilor cat si profesorilor.



Alaturi de Ada Macovei, dar in calitate de parinte, a fost si presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac. Prefectul Cristian Roman si-a anuntat prezenta la Colegiul National "Mihai Eminescu" Botosani. La acelasi colegiu era asteptat si fostul inspector scolar Mihai Matei.



Prima zi de scoala a venit cu multe emotii pentru bobocei. Imbracati in uniforme sau hainute colorate, cu flori in maini, elevii au fost impresionati de curtea scolii. "Mi-am cumparat ghiozdan si pantofi. Abia astept sa intru in clasa, sa o cunosc pe doamna. Stiu sa citesc, dar abia astept sa cunosc mai mult", spune un bobocel.



Elevii mai mari, dincolo de bucuria revederii, spun insa ca au destule temeri legate de schimbarile din acest an, temeri pe care le impartasesc si parintii lor.



"Desigur ca trebuie sa luam in serios scoala, dar atatea schimbari nu ne fac bine. Nu stim cum vom ajunge la liceu, cate se vor mai schimba pana dam Bac-ul. Oricum, noi trebuie sa ne vedem de carte", spune o eleva de clasa a VIII-a. 





Noul an scolar sta sub semnul schimbarilor anuntate de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, schimbari atat in ce priveste structura anului scolar cat si in sistemul de evaluare a elevilor. 



 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

766 de misiuni ale pompierilor din Coțușca în primul an de activitate!

astăzi, 10:07
4

În primul an de activitate, aceștia au gestionat 766 misiuni, care au vizat stingerea a 14 incendii, acordarea primului ajutor calificat și transportul la spital a unui număr de 625 de persoa...

Elevi din Botoșani premiați la un concurs de matematică în Suceava!

astăzi, 08:59
122

Colegiul Tehnic din Rădăuți a găzduit, în luna mai, ediția a XXIII-a Concursului Interjudețean de Matematică „Spiru Haret”, una dintre cele mai renumite competiții susținute...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (306)

astăzi, 08:29
53

A apărut reista “Epigrama” nr. 108 / 2024. Încă din editorial, George Corbu, preşedintele UER, o declară “revistă de cultură a epigramei”, ceea ce este evident pent...