Prima sedinta a Parlamentului moldovean - Voronin catre Filat: Du-te la mama dracului!

Prima sedinta a Parlamentului moldovean - Voronin catre Filat: Du-te la mama dracului!
Putin dupa ora 10.00, Parlamentul nou ales al Republicii Moldova si-a inceput sedinta. Toata lumea a fost prezenta, insa incidentele nu au lipsit: discursuri stranii din partea membrilor PCRM, intreruperea microfoanelor membrilor PDLM, cereri pentru suspendarea sedintei si...injuraturi in rusa din partea lui Voronin.

Prima sedinta a Legislativului a fost prezidata de deputatul PCRM Ivan Calin, insa doar pentru cateva minute, pentru ca deputatul comunist a cerut suspendarea sedintei pana pe 4 septembrie.

Locul sau a fost luat, la cererea lui Vlad Filat, de Ion Hadarca, decanul de varsta din randurile deputatilor ramasi in sala. Cu cateva minute inainte, in timp ce Vlad Filat isi tinea discursul, Vladimir Voronin a declarat la adresa acestuia: "Pasol Nahren! Ti cito budesi nam ugrajati, pareni?" (Du-te la mama dracului. Tu o sa ne ameninti, baiete?, n.red.).

Si un alt lider PLDM a fost intrerupt. In timp ce deputatul Alexandru Tanase isi tinea discursul, in care urma sa expuna constituirea fractiunii parlamentare a PLDM, Ivan Calin a cerut sa-i fie inchis microfonul.

Pe parcursul sedintei, Ivan Calin a avut cateva interventii considerate bizare de reprezentantii celorlalte formatiuni politice, in care repeta ca ar urma sa tina cont de vointa majoritatii alegatorilor.

"Structura politica a Parlamentului a fost stabilita de Maria Sa, Alegatorul", a spus liderul PCRM.

Dupa reluarea sedintei, Filat l-a propus pe liderul PL Mihai Ghimpu pentru functia de presedinte al Parlamentului. Si celelalte partide - PL, PDM si AMN - au sustinut propunerea lui Vlad Filat de a-l alege pe Mihai Ghimpu in calitate de presedinte al Parlamentului.

Sursa:Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
119

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
472

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...