Prima institutie inchisa, din cauza gripei porcine: Seminarul Teologic Dorohoi!

In cursul zilei de vineri, in judetul Botosani au mai fost confirmate sapte cazuri cu virusul AH1N1, pe langa cele noua deja confirmate.

Numai de la Seminarul Teologic Dorohoi sunt cinci elevi noi confirmati, in clase diferite si un preot cadru didactic la aceeasi institutie de invatamant. In conditiile in care mai exista un caz de acum doua zile, unitatea scolara va fi inchide in totalitate si se vor suspenda cursurile pentru o perioada de minim sapte zile.Al saptelea caz confirmat vineri, este un barbat din municipiul Botosani.

“In aceasta seara obtinem avizul de la Centrul National de Prevenire si Combaterea Bolilor Transmisibile, dupa care vom emite decizia de suspendare a activitatii. Mai este un caz, un barbat din municipiul Botosani, care nu pune probleme deosebite. La ora actuala avem 16 cazuri de gripa confirmate, in judetul Botosani. Elevii de la Seminar impreuna cu preotul vor fi internati la sectia de boli infectioase a Spitalului Municipal Dorohoi, si probabil ca vom interna si medicul de familie care gestiona cazurile de acolo, avand in vedere simptomatologia pe care o prezinta. Cu cealalta persoana din Botosani, nu sunt probleme, este izolat la domiciliu", a declarat Gheorghe Apetroaie, directorul medical din cadrul DSP.

Directia de Sanatate Publica nu a mai trimis vineri seara, nicio proba la Institutul Cantacuzino Bucuresti, dar se luceaza in continuare 24 din 24, cu tot efectivul.

“La aceste 16 cazuri nu ne asteptam, deocamdata la o evolutie nefavorabila sau la complicatii, starea actuala ne permite sa fim optimisti", a spus Gheorghe Apetroaie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...