Prima impresie contează. Vezi ce apreciază angajatorii la primul interviu de angajare

Un aspect fizic neglijent sau un mod de exprimare nepotrivit te pot scoate din start din cursa pentru un job, spun specialiştii în resurse umane. În majoritatea cazurilor, adaugă aceştia, aspectul fizic şi abilităţile de comunicare pot fi cele care fac diferenţa între candidaţi la primul interviu.

"Foarte importantă este prezentarea generală, deoarece în peste 90% din cazuri orice candidat este evaluat prin prisma aspectului, a vocabularului sau a fluenţei în exprimare", spune Cristina Sărăroiu, Director Resurse Umane al firmei Kepler-Rominfo şi membru HR Club.

Potrivit acesteia, la prima vedere sunt importante abilităţile de comunicare, ascultare şi prezentare. Dar angajatorii apreciază şi flexibilitatea, onestitatea sau gradul de motivare.

"Evident în cazul posturilor specializate experienţa practică este eliminatorie. De asemenea, există posturi pentru care pot fi de importante dacă nu eliminatorii îndemânarea sau competenţele de limbi străine", adaugă Sărăroiu.

Aceasta recomandă tinerilor aflaţi la început de drum să arate entuziasm, să încerce să impresioneze prin nivelul de limbi străine sau abilităţile de comunicare şi să nu uite să amintească de bursele obţinute sau de participările la olimpiade şi concursuri. Aceste lucruri pot conta foarte mult la prima discuţie cu angajatorul, deoarece arată preocuparea pentru dezvoltarea personală şi interesul de a acumula noi experienţe. (Realitatea.net)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
46

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
148

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
38

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...