Prima expoziție MuViCC – Muzeul vieții cotidiene în comunism

Prima expoziție MuViCC – Muzeul vieții cotidiene în comunism
Joi, 30 octombrie, ora 11, la Muzeul de istorie din Botoșani va avea loc vernisajul primei expoziții realizată de Muzeul vieții cotidiene în comunism (MuViCC) din Botoșani, în parteneriat cu Muzeul literaturii române din Iași.

Vor fi expuse obiecte ce aparțin expoziției "Copilăria părinților noștri", realizată de Muzeul literaturii române din Iași (director Dan Lungu, cunoscut prozator, născut la Botoșani), la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, în perioada iunie-septembrie a.c., obiecte colectate de elevi-voluntari din liceele din Botoșani, care au participat la campania de colectare organizată de Asociația CulturEst, și obiecte aflate în patrimoniul Muzeului de istorie din Botoșani, obiecte care țin cu precădere de propaganda comunistă.

Campania de colectare de la Botoșani, care s-a desfășurat în această vară sub mesajul "Nu aruncați istoria la gunoi!", a fost un proiect finanțat de CulturEst și Primăria Botoșani. Inițiatorii proiectului  și-au propus atât colectarea de obiecte muzeale, prin donații din partea localnicilor, cât și implicarea școlilor și liceelor în activități de cunoaștere a lumii comunismului.

Expoziția, care a fost amenajată cu sprijinul muzeografilor de la Muzeul de istorie din Botoșani, va fi deschisă în perioada 30 octombrie - 19 noiembrie 2014.

Prin acest eveniment, CulturEst - care pregătește amenajarea sediului MuViCC, prin conversie arhitecturală a Halei fostului CET-Botoșani, printr-un proiect realizat în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură din București -deschide seria de expoziții itinerante, pe care le va organiza atât în județul Botoșani, cât și la nivel național.

Comunicat de presă
Asociația CulturEst


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
212

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
157

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
43

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...