Pricopie: Nu putem condiţiona SIMULĂRILE de solicitări financiare; profesorii vor avea timp liber

Pricopie: Nu putem condiţiona SIMULĂRILE de solicitări financiare; profesorii vor avea timp liber
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, sâmbătă, că profesorii implicaţi în simulările naţionale nu vor fi plătiţi, dar vor beneficia de timp liber.

"Eu nu cred că putem condiţiona un act didactic - simulările - de un anumit tip de solicitări de ordin financiar. Aceste simulări se cunosc de luni de zile, nu e ceva ce a fost introdus săptămâna trecută, am discutat inclusiv cu sindicatele şi am stabilit că persoanele implicate în aceste procese evident vor beneficia de timp liber, de recuperare. Nu s-a pus problema niciodată să discutăm despre o plată după sistemul examenelor naţionale", a declarat corespondentului MEDIAFAX ministrul Pricopie.

Întrebat în legătură cu boicotul anunţat vineri de FSLI la Vaslui, la simulările examenului de bacalaureat, care vor începe în 3 martie, Pricopie a spus că nu cunoaşte situaţia.

"Nu cunosc exact situaţia de la Vaslui, nu mi-a fost adusă la cunoştinţă. Ştiu că existau unele discuţii, dar nu o poziţie fermă. Nu am de la inspectorul general vreo informare potrivit căreia nu s-ar putea susţine simulările săptămâna viitoare prin neimplicarea cadrelor didactice, pentru că eu nu cred că este cazul", a afirmat Pricopie.
Remus Pricopie a adăugat că ministerul rămâne deschis "pe orice tip de subiect pe relaţia cu sindicatele".

"Repet, nu cred că este corect să condiţionăm derularea unui act didactic de o anumită solicitare financiară", a explicat el.

Întrebat dacă vor fi sancţionaţi profesorii care vor refuza să se prezinte la simulări, Pricopie a răspuns: "Nu iau în calcul aşa ceva".

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
133

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
395

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
73

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...