Preturile energiei electrice cresc cu 5% de la 1 iulie

Preturile energiei electrice cresc cu 5% de la 1 iulie
Preturile in sectorul energiei electrice atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei non-casnici, vor creste cu 5%, incepand cu data de 1 iulie 2012, informeaza Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) intr-un comunicat publicat astazi.

Modificarile aprobate de ANRE in cadrul Comitetului de Reglementare prevad majorarea cu 5% a preturilor si tarifelor pentru energia electrica livrata consumatorilor non-casnici, precum si celor casnici, se arata in documentul de presa.

Potrivit ANRE, unul dintre motivele luarii acestei masuri este necesitatea de corelare a costurilor cu producerea, transportul si distributia energiei electrice cu rata inflatiei care, cumulate pe anii 2010 si 2011, a depasit 13%. "Tarifele si preturile reglementate la consumatorii finali nu au mai fost modificate din 1 ianuarie 2012", se precizeaza in comunicat.

Conform ANRE, un alt motiv al cresterii preturilor este respectarea prevederilor din Acordul preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International privind majorarea tarifelor incepand cu data de 1 iulie. In plus, decizia ANRE vizeaza si sustinerea cantitatilor de energie electrica prognozate a fi produse din surse regenerabile in anul 2012.

"Prin valorile aprobate, ANRE apreciaza ca se asigura o minima protective a consumatorilor care nu si-au exercitat dreptul de eligibilitate in anul 2012", se arata in documentul de presa. In acelasi timp, conform sursei citate, s-a urmarit ca majorarea cu 5% a preturilor sa genereze un impact redus la nivelul economiei nationale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
106

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
234

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
55

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...