Prețul cărnii de porc va crește în magazine cu cel puțin 25%

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) estimează pentru lunile următoare o creştere cu minimum 25% a preţurilor pentru consumator.

O astfel de majorare ar fi cauzată de creșterea masivă a importurilor, în contextul unei piețe interne afectată de pesta porcină, și de preţul ridicat al furajelor, care afectează costul de producţie, transmite News.ro

”Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) semnalează diferenţe majore între preţurile plătite fermierilor din ţările Uniunii Europene, comparativ cu România unde, deşi se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei, consumatorul român plăteşte un cost de produs de nivel european. În condiţiile în care Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în continuare cu agresivitate pe teritoriul României, balanţa comercială  este puternic afectată de importuri masive, iar costul de producţie este semnificativ afectat de preţul ridicat al furajelor (cu 25% mai mare în 2021 faţă de 2020), APCPR estimează pentru lunile următoare, o creştere cu minimum 25% a preţurilor pentru consumator”, arată asociaţia într-un comunicat.

Reprezentanţii asociaţiei produc acum numai 30% din consumul de carne proaspătă de porc.

 

Spune-ne opinia ta