Prețul biletelor la meciurile FC Botoșani incită spiritele în Consiliul Local!

Prețul biletelor la meciurile FC Botoșani incită spiritele în Consiliul Local!
Prețul biletelor de la meciurile pe care FC Botoșani le dispută pe teren propriu a devenit din nou subiect de discuție în ședința de Consiliu Local.

Consilierul democrat-liberal Marius Buliga a spus că prețurile la bilete ar trebui să fie accesibile pentru toți botoșănenii, în condițiile în care municipalitatea constribuie cu fonduri la investițiile de la Stadion, deși nu deține nicio acțiune la Clubul FC Botoșani.

"Primăria oferă din taxele și impozitele majorate cu 16% suma de 200.000 de euro pentru FC Botoșani fără să avem măcar 1% din acțiuni la clubul respectiv. Oamenii care au mers ani de zile la fotbal nu își permit să plătească aceste bilete la fiecare două săptămâni. Să fie niște discuții. Mă gândesc că o să montați în curând și nocturnă să le dați chiar tot ce vor la oamenii aceștia care investesc în fotbal. Nu spun să facă ei ceva pentru Consiliul Local, dar să facă măcar pentru oamenii care contribuie, că cei 200.000 de euro sunt banii contribuabililor", a pus Marius Buliga.

Pe de altă parte, primarul Ovidiu Portariuc a menționat că au fost purtate discuții cu oficialii clubului privind prețul biletelor.

"Am rugat finanțatorii să înțeleagă că vorbim de un sport care trebuie să fie accesibil tuturor și să caute variante și soluții să mute presiunea financiară în alt zonă. Și noi i-am sprijinit foarte mult pentru că, pe lângă finanțarea acordată de Consiliul Local, pe lângă investițiile din acest an cât și cele pe care vrem să le facem anul viitor, a fost și implicarea noastră în a convinge mediul de afaceri să susțină echipa locală, pentru că ne-am implicat activ și am convins mulți agenți economici să sponsorizeze echipa locală. I-am rugat să aibă și un anumit plafon la bilete. Mesajul a fost receptat. Inițial au fost anunțate niște prețuri, ulterior au fost reduse și accesibile. Până la urmă, trebuie să înțelegem că avem nevoie de acești oameni care susțin sportul, și până la urmă e un parteneriat de pe urma căruia are de câștigat atât comunitatea cât și iubitorii sportului, dar și promovarea imaginii, pentru că în ultimele luni s-a vorbit de Botoșani pe toate televiziunile cât nu s-a vorbit în ultimii ani", a afirmat primarul.

Pe de altă parte, viceprimarul Cosmin Andrei i-a reproșat consilierului PDL că atunci când cei de la Primărie au spus că vor să facă parte din conducerea clubului, președintele PDL Botoșani a spus că nu este oportună o astfel de implicare.

"Observ că aveţi poziţii divergente cu şeful dumneavoastră de partid, care m-a criticat la momentul în care am luat o poziţie în ceea ce priveşte preţul biletelor şi implicarea conducerii Primăriei în acţionariatul clubului. În momentul în care noi am spus că dorim să facem parte din conducerea clubului, şeful dumneavoastră de partid a spus că nu este oportună această implicare a noastră. Observ că dumneavoastră aveţi altă poziţie. Am afirmat în repetate rânduri că prin prisma finanțării pe care o oferim acestui club ar trebui să avem un preț al biletelor accesibil pentru cetățenii municipiului Botoșani, pentru că ei sunt beneficiarii acestor investiții realizate din taxele și impozitele locale", a fost remarca viceprimarului.

În replică, Marius Buliga i-a spus că la PDL nu este dictatură și că fiecare este liber să își exprime părerea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
50

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
57

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
37

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...