Preşedintelui CJ i se pregăteşte o plângere pentru abuz în serviciu!

Proiectul de hotărâre privind schimbarea celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean a fost încuiat într-un sertar de preşedintele Florin Ţurcanu, acuză secretarul executiv al PSD Botoşani, Gheorghe Vâzdoagă.

Social-democratul susţine că, dacă duminică, la şedinţa ordinară, şeful CJ nu va introduce acest proiect pe ordinea de zi, acesta va trebui să dea socoteală în faţa legii.

"La nivelul Consiliului Judeţean, în prezent are loc o încălcare grosolană atât a Legii 215, cât şi a regulamentului propriu de organizare şi funcţionare. Noi joi am avut şedinţa Comisiei juridice, care este singura comisie care dă avizul pentru proiectele de hotărâri privind schimbarea din funcţie a vicepreşedinţilor, şi am încercat să băgăm pe ordinea de zi, conform prevederilor legale, acest proiect de hotărâre. Din păcate, din informaţiile obţinute domnul Ţurcanu a încuiat proiectul nostru de hotărâre în sertar, a plecat în concediu şi acest proiect nu a mai putut parcurge fluxul normal al unui act legislativ", a declarat Gheorghe Vâzdoagă.

Acesta acuză şi lipsa de colaborare cu ceilalţi din Executivul Primăriei, spunând că vicepreşedintele Cristian Achiţei a părăsit biroul când s-a întrunit comisia juridică, Gheorghe Sorescu fiind plecat în delegaţie la Bucureşti.

"Ne-am consultat cu jurişti şi sunt constituite elementele de abuz în serviciu şi exercitare cu rea credinţă a atribuţiunilor de serviciu. Noi sperăm că până duminică acest proiect de hotărâre va apare pe ordinea de zi, dacă nu apare ne rezervăm dreptul să acţionăm pentru respectarea legii la nivelul Consiliului Judeţean", a mai afirmat Vâzdoagă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor de la Rutieră a lăsat zeci de șoferi fără permis!

astăzi, 20:35

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 1.000 de persoane, au fost aplicate 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și au fost reț...

Razie a polițiștilor în muncipiul Botoșani: Zeci de forțe de ordine au împărțit sancțiuni!

astăzi, 19:40

În noaptea de 12 spre 13 octombrie 2024, intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei de ordine publică, investigații criminale...

Focarele de pestă porcină dintr-o localitate din Botoșani dau bătăi de cap sucevenilor!

astăzi, 18:43

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, a subliniat că la Verești „este ce mai mare investiți...