Preşedintele Uniunii Scriitorilor, despre Zilele Eminescu: “Manifestarea de la Botoşani nu există pe lista Ministerului Culturii”

Preşedintele Uniunii Scriitorilor, despre Zilele Eminescu: “Manifestarea de la Botoşani nu există pe lista Ministerului Culturii”
Prezent la şedinţa festivă de Consiliu Local, organizată cu prilejul Zilelor Eminescu, academicianul Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor şi preşedintele juriului Premiului Naţional de Poezie pentru Opera Omnia, a apreciat faptul că a devenit o tradiţie la Botoşani acordarea acestui premiu.

Manolescu a felicitat muncipalitatea şi pe toţi cei implicaţi în organizarea manifestărilor prilejuite de împlinirea a 166 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, dar a punctat şi că evenimentele de la Botoşani nu au fost trecute şi pe lista Ministerului Culturii.

“Faptul că suntem la a XXV-a sărbătorire a lui Eminescu la Botoşani înseamnă deja o tradiţie. Am văzut ce a aprobat Ministerul Culturii în materie de sărbătorire a lui Eminescu în ţară. De departe, cea mai importantă manifestare, cea de la Botoşani, nu există pe lista Ministerului Culturii. Probabil că dvs. nu aţi vrut să vă adresaţi Ministerului, v-aţi descurcat singuri. Şi în momentul de faţă a fost o idee chiar foarte bună. Nimic nu concurează cu dvs. în aceste zile. Aveţi această imensă şansă ca poetul Mihai Eminescu, marele poet, să se fi născut aici, în această zonă a ţării. Dar nu-i mai puţin adevărat că şanse ni se oferă tuturor tot timpul, toată viaţa, dar mai trebuie să ştim şi ce să facem cu ele. Meritul cel mai mare al domniilor voastre este că aţi ştiut ce să faceţi cu această imensă şansă pe care v-a oferit-o istoria, destinul", a spus Nicolae Manolescu, care a lansat şi un îndemn: “Ar trebui să ne ocupăm de Eminescu, de poezie, de cultură tot timpul".

 

Spune-ne opinia ta