Preşedintele României a acordat pompierilor botoşăneni Drapelul de luptă!

Preşedintele României a acordat pompierilor botoşăneni Drapelul de luptă!
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, marţi, decretul privind acordarea Drapelului de luptă Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “N. Iorga" al judeţului Botoşani.

ISU ar fi trebuit să primească Drapelul de luptă încă de acum câţiva ani, când vechea unitate s-a unit cu Protecţia Civilă. Până acum, Inspectoratul a funcţionat cu Drapelul moştenit de la vechiul grup de pompieri.

“Este o intrare in normalitate pentru ca fiecare structura militara de nivel unitate are Drapel de lupta. In al doilea rand este recunoscuta activitatea ISU si e sentimentul nostru, al militarilor, ca avem simbolul oficial care ne identifica si reprezinta simbolul unei structuri militare inchegate, sudate, care isi face datoria", ne-a declarat col. Radu Anton, şeful ISU Botoşani.

Ceremonialul de primire a Drapelului de luptă va avea loc la începutul anului viitor.   

Drapelul de luptă are un regim cu totul special, pentru că este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare.

Drapelul de luptă reaminteşte fiecărui militar tradiţiile glorioase ale poporului român – în general, şi ale unităţii militare căreia îi aparţine – în special. 

Drapelul de luptă este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la anumite ceremonii militare – de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar şi chiar la funeralii militare.


 

 

Spune-ne opinia ta