Președintele Consiliului Județean: "Spre bucuria dușmanilor, vom încerca să pornim o investiție proprie"

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a reacționat la declarațiile făcute de social-democrați la adresa sa.

Acesta a ținut să le transmită că aprecierile făcute vizavi de fondurile alocate de Guvern se referă strict la activitatea instituției pe care o conduce, lucru pe care consideră că "cei de la PSD îl știu foarte bine".

Sorescu a menționat și că, fără sprijinul Guvernului Ponta, instituția pe care o conduce se descurcă și va încerca să demareze noi investiții în județ.

“Vreau să înțeleagă foarte clar că eu am făcut referire la activitatea proprie a Consiliului Județean și aici îmi mențin, cu ghilimelele de rigoare, mulțumirile la adresa Guvernului care nu ne-a dat niciun ban. Au dat niște bani doar pentru dublarea sumelor care se dau la personalul neclerical. În continuare ne pune într-o dificultate vizavi de ceea ce înseamnă acreditarea spitalului și investiții pe care le facem pentru acreditare, dar vom găsi soluții. Prin legea bugetului de stat adoptată de actualul Guvern noi, Consiliul Județean, suntem tratați ca oricare altă administrație publică locală, cu alte cuvinte repartizarea sumelor o face direct Guvernul și Ministerul Dezvoltării. Ba mai mult, de la Ministerul Dezvoltării nu am primit niciun leu pentru investiții dar cu toate acestea spre bucuria dușmanilor vom încerca să pornim o investiție proprie pe drumul Cuza Vodă-Viișoara și noi suntem încrezători că va veni un alt Guvern și va avea o altă abordare vizavi de investirea în Botoșani", a menționat Gheorghe Sorescu.

Cât privește alocările către primării, președintele Consiliului Județean a spus: “În Botoșani, într-adevăr au venit sume foarte multe și au venit la nivelul întregii țări, dar să nu intrăm într-o analiză cât din aceste sume sunt pentru partea de dezvoltare și cât sunt pentru zona de consum, hotărâri judecătorești".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Budăi: „PSD Botoșani a validat listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților!”

astăzi, 09:17

În cursul zilei de joi, Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani a validat listele de candidați pentru Senatul și Camera Deputaților. Redăm mai jos mesajul transmis de Mar...

Aurora boreală văzută din Botoșani: ”Sunt pur și simplu fără cuvinte!”

astăzi, 08:46

Aurora boreală a colorat din nou cerul României noaptea trecută. Nuanţe roşiatice, mov sau roz au acaparat bolta cerească, iar fenomenul a fost vizibil din aproape toate judeţele ţării, ...

Mită la examenul pentru șefi de tren: Doi angajați CNCIF Iași reținuți pentru corupție!

astăzi, 08:26

Cei doi sunt suspectați de implicare într-un caz de corupție legat de absolvirea unui curs pentru funcția de șef de tren. Potrivit comunicatului oficial, în perioada 24-25 septembri...