Președintele Consiliului Județean: “Iau în calcul să închidem apa pe toată zona Săveni!”

Președintele Consiliului Județean: “Iau în calcul să închidem apa pe toată zona Săveni!”
Refuzul Direcției de Sănătate Publică de a acorda autorizație sanitară de funcționare Sanatoriului de Neuropsihiatrie de la Podriga, pe motiv că apa este neconformă și nu este bună pentru consum, ar putea să determine autoritățile județene să ia o măsură radicală.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, în condițiile în care cei de la DSP spun că apa nu este potabilă, dar în schimb aceeași apă, din aceeași sursă, ajunge și la robinetele săvinenilor, dar și la alte instituții, care nu au întâmpinat probleme în obținerea autorizației sanitare, se ia în calcul oprirea apei în toată zona Săveni, pentru a nu pune în pericol sănătatea populației.

Gheorghe Sorescu a avut o discuție marți cu consilierul ministrului Sănătății, care a transmis că pot fi folosite cisterne pentru a se asigura apa la Sanatoriul Podriga, variantă care însă nu este acceptată de cei de la DSP.

“La Podriga avem apa menajeră care vine de la operatorul de apă, avem apă la dozatoare pentru băut și avem cisterne sigiliate cu buletine de analiză. Am căzut de comun acord cu cei de la Ministerul Sănătății că sunt îndeplinite condițiile să se obțină autorizația. Cei de la Podriga au solicitarea făcută încă de pe 3 iunie în care informează că se asigură sursele de apă. DSP nu a dat niciun răspuns. Am avut o discuție marți seara cu doamna director Silvana Tudorache care mi-a spus că da, dar nu e lege, ceva de genul acesta. Suntem într-o situație imposibilă. Poate sunt alte interese. Parcă trăim într-un teatru absurd. Plecând de la această problemă a apei iau în calcul să închid toată apa, să dispun operatorului de apă să închidă pe toată zona Săveni. Pentru unii este bună apa, pentru alții nu este bună. Ca să nu riscăm închidem apa și vom vedea atunci ce o să fie. Mă gândesc să nu fie niște interese ascunse în spate la toată mizeria asta. Nu se vrea", a spus Gheorghe Sorescu.

La rândul său, prefectul Dan Nechifor a avut marți o discuție telefonică cu ministrul Sănătății.

L-am sunat pe domnul ministru să îl informez despre situația de la Podriga. Maxim 20 de pacienți de la Sanatoriu pot fi mutați în altă parte, restul rămân pe drumuri. I-am comunicat domnului ministru că doamna Silvana Tudorache a refuzat să vină la Comisia de dialog social. A rămas ca dumnealui să găsească o soluție", a precizat prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
65

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
32

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
59

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...