Președintele CJ: "Nu mai putem lucra la deszăpezire cu utilaje vechi de 50 de ani"

Președintele CJ: "Nu mai putem lucra la deszăpezire cu utilaje vechi de 50 de ani"
Florin Țurcanu nu mai vrea ca în sezonul rece viitor deszăpezirea drumurilor din județ să se facă cu utilaje vechi de aproape 50 de ani.

Președintele Consiliului Județean a declarat că va impune condiții mult mai drastice în caietul de sarcini pentru firmele care vor participa la licitația pentru activitatea de deszăpezire, unul dintre acestea fiind acela ca utilajele să fie cât mai performante și mai noi.

Țurcanu a spus că au fost situații în care utilajele nu au mai putut acționa pentru debloarea drumurilor întrucât s-au defectat.

“Voi încerca să fac un contract pe patru ani, pentru ca aceste firme care vor câștiga să își poată dota parcul cu utilaje performante. Nu putem lucra cu utilaje de 50 de ani, au lucrat zece ore și s-au stricat, iar omul nu întelege de ce a rămas inzapezit. Niciodata nu mi s-a reprosat nimic de cetățenii județului Botoșani, singurele dăți când cineva mi-a reproșat ceva a fost perioada când lumea a rămas inzapezita. Trebuie să rezolvăm această problemă“, a spus Florin Țurcanu.

Pe lângă aceasta, Consiliul Județean va aloca bani pentru achiziționarea a cinci ATV-uri cu șenile, deși inițial a spus că va aloca fonduri pentru unul singur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
271

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
320

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
254

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...