Preşedintele CJ: "Dacă prefectul atacă Hotărârea cu schimbarea viceprimarului o atacă că aşa i-a solicitat partidul"

Preşedintele CJ: "Dacă prefectul atacă Hotărârea cu schimbarea viceprimarului o atacă că aşa i-a solicitat partidul"
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, susţine că în cazul în care prefectul va ataca în contencios administrativ Hotărârea de Consiliu Local privind schimbarea din funcţie a viceprimarului Cosmin Andrei, acţiunea sa va fi făcută la comanda PSD.

 Şeful CJ a mai precizat că dacă va fi făcut un astfel de demers în instanţă, atunci şi consilierii locali ai PNL vor folosi pârghiile legale pe care le au la dispoziţie.

“Dacă prefectul atacă, o atacă clar că aşa i-a solicitat partidul. Şi atunci avem mai multe variante şi am trimis juristul nostru de la partid să discute cu avocaţii. Ori cerem în instanţă, prin ordonanţă preşidenţială suspendarea Hotărârii prefectului, până la judecarea cauzei, ca să intre noul viceprimar, că asta a votat majoritatea şi dacă va fi pozitivă e clar, viceprimarul va intra în funcţie, dacă va fi negativă atunci avem varianta să boicotăm şedinţele pentru că primarul printr-un om de al lui foloseşte toate pârghiile ca să blocheze activitatea. În ultimă instanţă, ne gândim la o nouă hotărâre de schimbare a viceprimarului ca să nu mai avem probleme că se arată voturile, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Cât priveşte motivul invocat de prefect că s-a încălcat secretul votului, Ţurcanu a afirmat: “Cu arătarea voturilor este o chestie care se întmplă şi în Parlament, după revoluţie, la moţiuni de cenzură când cad Guverne şi nu cred că au fost vreodată discuţii pe acest subiect."

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect eolian în patru comune din Botoșani, investiția depășește 500 milioane de euro!

astăzi, 10:28
151

Un proiect de ansamblu de producție de energie regenerabilă din vânt, compus din trei parcuri eoliene ce ar urma să fie amplasate pe teritoriile a patru comune din județul Botoșani, a ajuns...

Programul complet pentru Târgul Regional de Zootehnie de la Popăuți!

astăzi, 10:01
236

Evenimentul este organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis, Primăria comunei Răchiți, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare din Popăuți și Asociația Crescătorilor ...

George Enescu, ultima dorință scrisă în Testament: ”Înmormântarea mea să fie cât mai simplă, să se dea cât mai multe pomeni şi daruri!”

astăzi, 09:49
80

George Enescu s-a născut în data de 19 august 1881 în Liveni-Vârnav din Botoşani. Provenea din familie de preoţi, atât pe linie maternă, cât şi pe linie paternă....