Preşedintele CJ, în inspecţie la noul depozit ecologic de la Stăuceni

Preşedintele CJ, în inspecţie la noul depozit ecologic de la Stăuceni
Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, însoţit de vicepreședintele Gheorghe Sorescu și responsabilii cu implementarea proiectului de investiție  Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în Județul Botoșani s-a deplasat, miercuri, la Stăuceni și la Stațiile de Tranfer Săveni și Ștefănești.

  La Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni se execută lucrări la drumul perimetral, stația de tratare a levigatului (platforma pat de nămol, bazine SBR și bazin tampon), iar la stațiile de transfer Ștefănești și Săveni unde se execută lucrări de canalizare si lucrări de armare, betonare elemente monoliți la zidul de sprijin.  

Scopul vizitei a fost de a verifica pe teren stadiul fizic de realizare a lucrărilor, nivelul de mobilizare a resurselor de către Antreprenori, cât și de a  solicita mărirea ritmului de realizare a lucrărilor pentru respectarea graficelor de execuție  și condițiile contractuale.  

De asemenea, conducerea Consiliului Județean a solicitat Antreprenorilor urgentarea depunerilor documentațiilor necesare pentru decontare, în condițiile în care finanțatorul AM POS Mediu dispune de resurse financiare suficiente pentru rambursarea cheltuielilor.  

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Mediu (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de intervenție 1 Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor istorice contaminate și  are o valoare totală de 143.068.697 lei fără TVA, iar termenul de finalizare fiind la data de 21.08.2015.   

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deşeurilor care să îmbunătățească atât calitatea vieții cât și pe cea a mediului din județul Botoșani. Acesta are ca și adresabilitate comunitățile locale pentru care se urmărește realizarea unor prestații activităților specifice salubrizării, la un raport cost/calitate optim și în condiții de suportabilitate aferentă zonei Botoșani.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Primăria Botoșani, o angajată a trecut la cele veșnice. „Un om bun și cald...!”

astăzi, 18:26
17

Personalul Primăriei municipiului Botoșani este în doliu, după ce una dintre colege a murit subit. Este vorba despre Andaluzia Gabur, soția șefului Stării Civile, Constantin Gabur. Femeia ...

Invitație la Festivalul Filmului European. ”Botoșaniul este o perlă de efervescență culturală!”

astăzi, 15:16
67

Pentru al doilea an consecutiv la Botoșani, Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Primăria Municipiului Botoșani, aduce filme europene de ref...

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
228

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...