Preşedintele Benzinarilor Particulari aruncă bomba: "Benzina o să ajungă 7 lei litrul!"

Preşedintele Benzinarilor Particulari aruncă bomba: "Benzina o să ajungă 7 lei litrul!"
Anul acesta a început cu o scumpire a carburanţilor, iar ce va urma ar putea duce la haos! Benzina a depăşit pragul psihologic de 5 lei/litru şi ar putea ajunge la 7 lei/litru până la sfârşitul anului.
    
După ce grupuri de şoferi din toată ţara şi-au arătat nemulţumirea faţă de preţurile exorbitante la care au ajuns carburanţii, iar şeful BNR, Mugur Isărescu, a tras un semnal de alarmă încă de acum două luni faţă de modalitatea în care marile companii stabilesc tarifele, premierul Emil Boc "s-a trezit" abia luni, scrie Libertatea.

"Am dat dispoziţie pentru două verificări paralele, una la Consiliul Concurenţei, pentru a vedea dacă nu e vorba de practici de monopol, iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să verifice gradul de profit pe care-l au cei care măresc foarte rapid preţul benzinei", a declarat şeful Guvernului.

A depăşit pragul psihologic de 5 lei

Numai în 2010, benzina şi motorina s-au scumpit cu 30%. O nouă majorare de preţ a fost operată la 1 ianuarie, odată cu creşterea accizei la carburanţi, când s-a ajuns ca benzina să coste peste 5 lei litrul, iar sortimentele de top să se apropie de 6 lei/litru.

Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Particulari, susţine că, dacă statul nu va lua măsuri, situaţia se va agrava. "Preţurile de acum sunt neomeneşti, iar criteriile pe baza cărora se stabilesc sunt şmechereşti. Marile companii merg pe principiul că nimeni nu le poate opri şi îşi văd de treabă. Dacă statul nu va lua măsuri, până la sfârşitul acestui an benzina va ajunge la 7 lei/litru", susţine Ion Tache, citat de Libertatea.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
133

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
395

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
73

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...