Presa din Polonia, despre Iohannis: Face curat in harababura lasata in urma de pro-rusul Basescu

Presedintele roman, Klaus Iohannis, aflat intr-o vizita oficiala in Polonia, a fost numit, de o publicatie polona careia i-a acordat un interviu, succesor al "predecesorului pro-rus Traian Basescu".

Iohannis a dat un interviu reputatei publicatii Gazeta Wyborcza, in care vorbeste despre criza ucraineana, Rusia, Moldova si Marea Neagra.

Publicatia scrie in deschiderea interviului, recomandat si de ambasada Poloniei in Romania pe Facebook, ca Iohannis "face curat in harababura lasata in urma de predecesorul sau pro-rus, Traian Basescu", scrie ziare.com.

"Sub conducerea sa, tara a fost zguduita de scandaluri de coruptie, in care a fost implicata pana si familia sefului statului", continua publicatia poloneza.

Jurnalistul care l-a intervievat pe Iohannis remarca faptul ca Varsovia este a patra capitala, dupa Bruxelles, Berlin si Chisinau, vizitata de presedintele roman.

In cadrul interviului, Iohannis s-a declarat ingrijorat ca situatia din Ucraina s-ar putea transforma intr-un conflict inghetat "insa suntem in favoarea pastrarii canalelor de dialog cu Rusia deschise, pentru a preveni escaladarea tensiunilor".
Criza din Ucraina "a aratat clar, sper ca tuturor membrilor UE, cat de importanta este sprijinirea partenerilor estici ai Uniunii. Si in special pe aceia care, precum Republica Moldova, au facut progrese in ceea ce priveste reformele diplomatice si standardele europene", a declarat Iohannis.

Presedintele roman a vorbit in favoarea mentinerii sanctiunilor europene impuse Rusiei si a pledat pentru ca toate statele membre UE sa vorbeasca pe o singura voce in chestiunea ucraineana.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

astăzi, 19:51

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

astăzi, 18:45

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

astăzi, 17:45

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...