Prepara acasa: Painea cu lapte!

Ingrediente:

500 gr faina
2 oua
220 ml lapte
70 gr unt
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
1 plic drojdie uscata

Mod de preparare:

Se face maiaua din: drojdie, 5 linguri lapte caldut, 1 lingurita de faina si 1 lingurita zahar. Le amestecati bine si le lasati sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron puneti faina, ouale, untul moale, sarea, laptele caldut si maiaua. Se framanta toate pana se obtine o coca moale si care nu se lipeste de mana.

Se lasa la dospit 1 ora. Aluatul rezultat se imparte in 6 bucati egale. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul sub forma de dreptunghi iar apoi se ruleaza pe latura lunga.

Se aseaza in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit cca 1 ora. Dupa dospire painea se unge cu putin lapte. Se presara mac si susan.

Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, sau pana se rumeneste.

 

Reteta reomandata de nainakitchen

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Aproape 400 de locuri de muncă vacante la nivelul județului Botoșani. Vezi lista completă!

astăzi, 17:30

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante, la data de 07.04.2025, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ...

Locul unei viitoare case sociale, sfințit de un sobor de preoți într-o comună din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:45

Duminică, la Gorbănești, a avut loc slujba de sfințire a locului unde urmează să se construiască o casă socială a parohiei Gorbănești. La această slujbă au participat și ceilalți pre...

Tânăr rugat de un moldovean să-i aducă o mașină radiată, a fost prins în Vama Stânca!

astăzi, 14:32

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean român, care s-a prezentat la controlul de frontieră cu un...