Prepara acasa: Painea cu lapte!

Ingrediente:

500 gr faina
2 oua
220 ml lapte
70 gr unt
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
1 plic drojdie uscata

Mod de preparare:

Se face maiaua din: drojdie, 5 linguri lapte caldut, 1 lingurita de faina si 1 lingurita zahar. Le amestecati bine si le lasati sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron puneti faina, ouale, untul moale, sarea, laptele caldut si maiaua. Se framanta toate pana se obtine o coca moale si care nu se lipeste de mana.

Se lasa la dospit 1 ora. Aluatul rezultat se imparte in 6 bucati egale. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul sub forma de dreptunghi iar apoi se ruleaza pe latura lunga.

Se aseaza in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit cca 1 ora. Dupa dospire painea se unge cu putin lapte. Se presara mac si susan.

Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, sau pana se rumeneste.

 

Reteta reomandata de nainakitchen

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O botoșăneancă a devenit (din nou) campionă națională la Tir Sportiv! (Foto)

astăzi, 18:35

Botoșăneanca Anastasia Justina Dumbravă s-a clasat pe primul loc la senioare atât la pușcă aer comprimat 10 metri, cât și la cele două probe de glonț – culcat, respectiv 3x20...

Germina Nagâț: „Ofițerii Securității recrutau elevi cu ajutorul profesorilor, în școală!”

astăzi, 16:56

Recrutați în liceele din toată țara, mulți dintre ei minori, acești copii erau atrași în munca de informatori prin metode oficiale, uneori cu complicitatea profesorilor.  Fen...

Cristina Ciobănașu dezvăluie de ce nu a fost înfiată cu acte de Ruxandra Ion: „Fiecare a înțeles rolul celuilalt în viața mea”

astăzi, 15:27

Relația dintre Cristina Ciobănașu, frumoasa actriță din Vorona, și regizoarea Ruxandra Ion nu se bazează pe documente sau formalități, ci pe o conexiune profundă, construită în ani de...