Preotul Marin va fi inmormantat in spatele bisericii in care a fost ucis

Preotul Marin va fi inmormantat in spatele bisericii in care a fost ucis
Directorul Directiei pentru Cultura Vrancea, Micu Iliescu, a anuntat ca Ministerul Culturii si Cultelor a aprobat ca preotul Tudor Marin, ucis in Biserica "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul", sa fie inmormantat in Piata Unirii, in spatele bisericii in care a slujit vreme de 21 de ani, scrie ziaruldevrancea.ro.

"In urma solicitarii facutre de familie, am avut o discutie cu cei de la Ministerul Culturii care si-au dat acceptul ca preotul sa fie inmormantat in spatiul istoric al bisericii", a spus Micu Iliescu.

Potrivit sursei citate, locul exacta nu a fost stabilit deocamdata dar, cel mai probabil, mormantul va fi in spatele bisericii.

Unii preoti inclina insa spre varianta ca Marin Tudor sa-si doarma somnul de veci intr-un cimitir din municipiul Focsani. Acestia cred ca mormantul preotului ar putea fi vandalizat foarte usor, mai ales ca in Piata Unirii se organizeaza anual diferite festivaluri.

De asemenea, colegii preotului Marin Tudor pun in discutie si faptul ca sotia acestuia nu va putea fi ingropata in acelasi loc, iar cei doi soti nu-si vor putea dormi somnul de veci unul langa altul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
97

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
102

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
150

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...