Preotul Emilian Duceag, cuscrul lui Constantin Branzila: "Speram ca aceasta tragedie sa fie un semnal de alarma pentru toata tara" - VIDEO

Preotul Emilian Duceag, cuscrul lui Constantin Branzila: "Speram ca aceasta tragedie sa fie un semnal de alarma pentru toata tara" - VIDEO
Slujba de inmormantare a salvatorului Constantin Branzila a fost oficiata de trei preoti, iar unul dintre ei a fost preotul paroh din satul Roma, Emilian Duceag, nimeni altul decat cuscrul lui Nea Costica.

La finalul slujbei, preotul Emilian Duceag a luat microfonul in mana si cu ochii lacrimi a vorbit despre Constantin Branzila si despre meseria de ambulantier. El spera ca aceasta tragedie sa fie un semnal de alarma pentru soferii din intreaga tara.

"Iata ca ne-au unit copiii nostri, Ionut si Claudia, si vreau sa spun ca in acesti cativa ani de cand sunt copiii nostri impreuna am avut un respect reciproc, unul fata de celalalt. Ne-am iubit familia, ne-am iubit copiii, ne-am iubit nepotul si eram tare mandri ca aveam urmasi. A fost un om cu un mare respect. Toti l-au iubit si toti l-au stimat. Clipa asta grea a venit dintr-odata si pe neasteptate. Nu am putut sa ne vedem, sa ne imbratisam inainte de a pleca din viata pamanteasca. Dumneavoastra medicii si cei ce le sunteti ajutor nu stiti ce inseamna o sarbatoare, nu sunteti langa familie de Paste, de Craciun. Ca-i iarna, ca-i frig, ca ploua, 112 si imediat pleaca salvarea. Este o tragedie foarte mare si grea. Speram ca aceasta tragedie sa fie un semnal de alarma pentru toata tara romaneasca, pentru ca cei care conduc masinile pe drumurile publice, trebuie sa stie ca atunci cand vad salvarea, politia sau pompierii, trebuie sa traga pe dreapta, pentru ca o milisecunda poate salva o viata. Asta a facut cuscrul nostru. S-a dus spre Iasi sa salveze o fetita, insa nu a mai ajuns la destinatie.", a spus preotul Emilian Duceag, la finalul slujbei.

"Sunt eroii de langa noi, pe care poate nu-i pretuim asa cum trebuie"

Preotul paroh al Bisericii "Buna Vestire", Dan Afloarei, a spus ca Nea Costica si-a ales o meserie care cere mult sacrificiu, mult devotament si mult efort personal.

Acesta a spus ca medicii, asistentii si ambulantierii trebuie sa aiba o tarie mare de caracter pentru a duce la indeplinire acest serviciu, care este "obositor si stresant".

"A fost un crestin bun, un cetetean deosebit, un tata iubitor, un bunic foarte atent si pleaca dintre noi datorita grabei, a oamenilor, a mortii, a ceasului rau. Toate au conlucrat incat el lasa toate si pleaca cu zestrea duhovniceasca a credintei, a efortului personal. Si-a ales o meserie care cere mult sacrificiu, mult devotament, multa onestitate, mult efort personal. Sunt rigori la care trebuie sa te supui si sa le accepti. Serviciul de Ambulanta este o a doua armata si numai cei care sunt vrednici de a-si purta propria cruce, si al altora, pot sa-l duca la indeplinire. A avut 36 de ani de activitate frumoasa si a fost apreciat de colegi, de sefi, de cei care au primit un bine de la robul lui Dumnezeu, Constantin. Numai oamenii cu tarie mare de caracter pot sa duca la indeplinire acest serviciu care este obositor, stresant, pentru ca si ei sunt oameni, au si ei problemele care le avem cu totii si Dumnezeu stie cu ce inima pleaca la serviciu. Putem spune ca sunt eroii de langa noi, pe care poate nu-i pretuim asa cum trebuie.", a spus preotul Dan Afloarei.
 

 

Spune-ne opinia ta