Premii și aprecieri obținute de sportivii botoșăneni la două importante competiții de taekwondo (fotogalerie)

Premii și aprecieri obținute de sportivii botoșăneni la două importante competiții de taekwondo (fotogalerie)

În perioada 13 – 15 mai 2022, Federația Română de Taekwondo WT a organizat în municipiul Iași „Campionatul Național de Kyorugi” (Proba olimpică) la categoriile copii, juniori mici și cadeți (6 - 14 ani), dar și „Campionatul Național Universitar”.

Această desfășurare sportivă a aliniat la start peste 400 de sportivi pentru aceste categorii de vârstă, ca reprezentanți ai celor 30 de cluburi de profil înscrise.

În componența lotului Clubului Sportiv Botoșani s-au aflat sportivii avansați (Clasa A), iar de la Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club s-au aflat sportivii începători (Clasa B), cu toții de la grupele din Botoșani, Dumbrăveni și Săveni.

Stafful care s-a ocupat de pregătirea acestor sportivi este format din Denis-Paul Matei – antrenor coordonator (4 Dan); Jan-Pavel Matei – antrenor (2 Dan); Diana-Nicola Matei – instructor (3 Dan) și Cosmin-Dorin CiobanuU – instructor (3 Dan).

Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club a reușit să obțină un total de 5 medalii naționale, pentru sportivii începători.

Clubul Sportiv Botoșani a reușit să obțină un total de 7 medalii naționale, dar și Trofeul de „Cea mai bună sportivă a competiției la Categoria Cadeți Feminin”. Aceste medalii au rezultat la obținerea următoarelor rezultate în Clasamentul General al Cluburilor: Locul II – Categoria cadeți feminin; Locul III – Categoria cadeți masculin; Locul III – Categoria juniori mici, toate acordate la avansați (Clasa A), iar toate rezultatele adunate au dus la finalul competiției la obținerea locului I în clasamentul general pe cluburi.

Medaliații sunt următorii:

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE KYORUGI (Luptă) – Începători (Clasa B)

– Probă Olimpică – AS Brilliant Taekwondo –

LOCUL 1 : David Murariu

LOCUL 2 : Darius Ungureanu, Iulian Gigică și Eduard Tănăsucă

LOCUL 3 : Gabriela Apetrei

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE KYORUGI (Luptă) – Avansați (Clasa A)

– Probă Olimpică – Clubul Sportiv Botoșani-secția Taekwondo WT –

LOCUL 1 : Sara Chirieac (+ titlul de „Best player”), Alexandru Fusa și Mario Cojocariu

LOCUL 2 : Patrik Brumari, Octavian Budacă și Bianca Costic

LOCUL 3 : Iasmina Ochișor

În paralel cu desfășurarea Campionatul Național pentru copii, juniori mici și cadeți, Federația Română de Taekwondo WT a organizat Campionatul Național Universitar, botoșănenii reușind ca de fiecare dată să fie prezenți cu sportivi, fapt ce reprezintă că odată cu terminarea liceului aceștia reușesc să mențină activă performanța sportivă.

Reprezentanta noastră la aceasta desfășurare sportivă a fost Diana-Nicola Matei, studentă a Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, ce a reușit să obțină medalia de argint.

Rezultatele de mai sus la Taekwondo WT vin și în baza unui sprijin enorm din partea conducerii Clubului Sportiv Botoșani, din partea Primăriei Dumbrăveni și din partea Primăriei Săveni. Totodată, sprijinul părinților este foarte important, sportivii având toată încrederea și susținerea necesară în practicarea sportului de performanță.

Prin cele 3 titluri de campion național obținute la categoria de cadeți avansați, sportivii au devenit eligibili de a reprezenta România la Campionatul Mondial de Cadeți din această vară ce se va desfășura în Sofia – Bulgaria.

„În continuare reușim să fim în vârf la categoria cadeți, fapt ce demonstrează calitatea pregătirii sportivilor încă de la cele mai fragede vârste. Locul I pe țară pentru segmentul de vârstă 06-14 ani reprezintă confirmarea contrucției corecte pe care o avem în pregătirea fiecărui sportiv. Cu acest rezultat am dovedit că munca noastră față de acești copii este din suflet și vine la pachet cu multe sacrificii. Pentru dezvoltarea pe viitor a sportului botoșănean așteptăm în continuare și alți potențiali sportivi pentru toate segmentele de vârstă. Totodată, implicarea tehnicienilor care sunt alături de mine în reprezentarea Taekwondo-ului botoșănean și sucevean este lăudabilă. Asociația Brilliant Taekwondo are rolul de descoperire și de formare a viitorilor campioni. Este un efort ridicat din partea acestora să-și desfășoare activiatea și le mulțumesc pe această cale că fac parte din această mare familie. Familia Brilliant”, a declarat coordonatorul secției de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani și președintele-antrenor AS Brilliant Taekwondo, Denis-Paul Matei – Centură neagră 4 DAN.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul unor afecțiuni grave

astăzi, 19:42
176

Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnului crește riscul de obezitate şi alte probleme grave de sănătate, este concluzia unui studiu recent citat de CNN. Chiar și lumina slabă po...

Drapelul României sărbătorit de social-democrații botoșăneni (fotogalerie)

astăzi, 19:34
94

Drapelul României reprezintă mai mult decât o pânză tricoloră pe care o vedem arborată la sediile instituțiilor publice, pe lăncile militarilor ori în competițiile sport...

În cazul unui zbor anulat, cei afectați pot cere despăgubiri de până la 600 de euro

astăzi, 13:01
140

Legislația europeană le permite celor ce au de suferit din cauza unui zbor anulat să ceară companiei de transport o compensație ce poate ajunge și la 600 de euro. În plus, după cum a stab...